Nem reagáltak érdemben a baloldali pártok Bruck CIA-s megjegyzésére – Mandiner.hu

A baloldali kötődésű kampánytanácsadó állítására – miszerint idegen hatalmak titkosszolgálatai beleavatkozhatnak a magyar kampányba – az Egységes Magyarországért csupán „völnerpálozott” egyet.

Megdöbbentő nyilatkozatot tett a minap Bruck Gábor a Klubrádió Reggeli személy című műsorában, amelyről a Mandiner is beszámolt. A balliberális köröknek dolgozó kampánytanácsadó kijelentette, hogy még nem lehet tudni, bekapcsolódik-e a magyar parlamenti választási kampányba Amerika, s konkrétan megnevezte, hogy az FBI-ra (Szövetségi Nyomozó Iroda), illetve a CIA-re (Központi Hírszerző Ügynökség) gondol. Kijelentette, az a gyanúja, hogy figyelik a fejleményeket, és

ha „elég erős az ellenzék, akkor be fognak lépni”.

Azt is elmondta, hogy a környező országokban ezt „elég jó ritmusban csinálták. Nyilvánosságra kerülnek olyan információk, aminek nem örül az, aki éppen hatalmon van. Ebből szerintem sokat tudnak, az a kérdés, hogy használják vagy nem” – állította Bruck Gábor.

A Mandiner ezek után írásban megkereste az ellenzéki összefogás hat pártját (DK, MSZP, Jobbik, Momentum, Párbeszéd, Jobbik), illetve a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM). Azt kérdeztük tőlük, hogy miként vélekednek a kampánytanácsadó megjegyzéséről, pártjuk, mozgalmuk támogatna-e ilyen lépést, elfogadná-e a CIA, az FBI vagy más országok titkosszolgálatainak, hatóságainak a segítségét?

Mindössze egy helyről kaptunk választ, bár oda nem is írtunk. A levél aláírója az „Egységben Magyarországért  – legújabban így nevezi magát hat baloldali ellenzéki párt, plusz az MMM összessége – központi sajtókapcsolatok” volt. A „kampanysajto@mindenkimagyarorszaga.hu” ímélcímről érkezett válaszukban úgy fogalmaznak:

Külföldi titkosszolgálatok segítségének, támogatásának elfogadásáról a Nemzeti Kommunikációs Hivatal rendelkezhet naprakész információkkal.

Emlékeztetnénk, hogy az azóta korrupcióval megvádolt Völner Pál államtitkár adott engedélyt civilek megfigyelésére a Pegazus kémszoftverrel” – zárul a levelük érdemi része.

Ezek szerint nem tudhatjuk meg, miként vélekednek a baloldali összefogás pártjai Bruck Gábor elképesztő állításairól.

(Fotó: YouTube)

Neked Ajánljuk