Nagyon világosan fogalmazott Weber a Fidesszel kapcsolatban – Napi.hu

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának (a fideszesek szavazataival is) frissen újraválasztott elnöke mai sajtónyilatkozatában egyértelműen megerősítette: a Fidesz képviselői nem kaphatnak pozíciókat a politikai csoport irányító testületében – írja a Népszava.

Fotó: AFP

A Fidesz tagságáról a Herman van Rompuy vezette bölcsek testülete fog dönteni, és nem a magyar hatóságok – idézi a portál a politikust.

Manfred Weber révbe ért

Négy hónappal ezelőtt Joseph Daul pártelnökkel együtt javasolta a Fidesz tagságának a felfüggesztését a pártcsaládból. A döntés azzal jár, hogy a párt tagjai nem vehetnek részt a belső párttestületek tevékenységében. Vagyis a Fidesznek korlátozott befolyása maradt – hangsúlyozta a frakcióvezető.

“Akkor az én javaslatomra döntöttük arról is, hogy a magyar tagpártnak nincs joga jelölteket állítani pártpozíciókra. Most a frakcióban is megállapodtunk ezekről az elvekről. Nem választottunk meg alelnöknek fideszes politikust. Bár a delegációjuk jelölhetett volna, de azt mondtam rá: nem. A szabályokat tiszteletben kell tartani” – mondta.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Neked Ajánljuk