Megtalálták a Gangeszba fulladt szabadulóművész holttestét – Origo

Megtalálták a holttestét a Gangeszban annak az indiai férfinak, aki Harry Houdini híres víz alatti szabadulását akarta megismételni.

A helyi rendőrség megerősítette, hogy a férfi megfulladt a mutatvány végrehajtása közben.

Holtteste a baleset helyszínétől nagyjából két kilométerre sodródott a partra, rokonai hétfő éjjel azonosították. Kezeit már kiszabadította, a lábain azonban még ott volt a lánc és a kötél – mondta el telefonon az illetékes kolkatai rendőrség egy munkatársa.

A 42 éves Csancsal Lahiri, művésznevén Mandragóra mágus vasárnap kísérelte meg a mutatványt, daru engedte összekötözött kézzel-lábbal a folyóba Kalkuttában. Azonnal a keresésére indultak a rendőrök, miután a a parton álló nézők hiába várták, hogy felbukkanjon a vízből.

Fotó arról, ahogy egy daru engedi le összekötözött kézzel-lábbal a mutatványhoz a szabadulóművészt a folyóba KalkuttábanForrás: AFP/Str

A helyi lapok szerint a mágus nem tette meg a megfelelő a biztonsági intézkedéseket a kockázatos mutatvány előkészítésekor.

A merülés előtt Lahiri elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt már végrehajtotta ugyanezt a mutatványt ugyanott.

“Egy üvegkabin belsejében voltam leláncolva, a Hovrah hídról dobtak a folyóba. 29 másodperc alatt szabadultam ki” – magyarázta a mutatvány előtt az AFP-nek.

Elismerte, hogy ez alkalommal nehezebb dolga lesz. Ha sikerül kiszabadulnom, csoda lesz. Ha nem sikerül, tragédia – tette hozzá.

Lahiri 2013-ban már megpróbálta megismételni a szabadulást a Gangeszba engedett dobozból, de a kísérlet botrányba fulladt, mert a közönség észrevette az ajtót a szerkezeten.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Neked Ajánljuk