Medvegyev: Ha ezek az „idióták” tovább fegyverzik Kijevet, akkor előbb-utóbb a katonai hadjárat egy másik szintre lép – Mandiner

„Minden lángba fog borulni körülöttük” – fogalmazott az orosz politikus.

Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke Telegram-csatornáján azt írja, hogy a kijevi kamarilla megszülte a biztonsági garanciák projektet, amely lényegében a harmadik világháború előfutára.

Természetesen senki sem fog „garanciákat” adni az ukrán náciknak – folytatta. Végülis ez majdnem ugyanaz, mintha az Észak-atlanti szerződés 5. cikkelyét alkalmaznák Ukrajnára – tette hozzá. Medvegyev figyelmeztette a nyugati vezetőket, akiknek a kijevi felszólítás szólt, hogy meg kell érteniük egy egyszerű dolgot:

Ez közvetlenül kapcsolódik a NATO Oroszországgal folytatott hibrid hadviseléséhez”.

Ha ezek az idióták továbbra is féktelenül pumpálják a kijevi rezsimet veszélyes fegyverekkel, akkor előbb-utóbb a katonai hadjárat egy másik szintre lép – fogalmazott. 

A nyugati országok nem fognak tudni hátradőlni a rendezett házaikban és lakásaikban, és nevetni azon, hogy mások kezével óvatosan gyengítik Oroszországot – folytatta Medvegyev. Hozzátette: „Minden lángba fog borulni körülöttük. A népük nagyon fog szenvedni. A föld szó szerint égni fog, és a beton megolvad. Ez minket is keményen érinteni fog. Nagyon, nagyon rossz lesz mindenkinek.

”Nyitókép: AFP

Neked Ajánljuk