Mateusz Morawiecki: Bulizzon csak a finn miniszterelnök! – Mandiner

A lengyel kormányfő szerint nincs abban semmi szörnyűség, ha Sanna Marin egy kicsit több Finlandiát ivott a kelleténél.

Sanna Marin partivideói napok óta táplálják a híreket, és az ügyben most a lengyel miniszterelnök is megszólalt, miután egy sajtótájékoztatón a finn kollégája szórakozási szokásairól kérdezték – olvasható a HVG cikkében. A finn miniszterelnöknek minden oka megvolt arra, hogy ünnepeljen, hiszen Finnország csatlakozik a NATO-hoz – magyarázta Mateusz Morawiecki.

Ha ebből az alkalomból Finnország miniszterelnöke egy kicsit több Finlandiát ivott, és ezért még táncolt is, abban nincs semmi szörnyűség”

– támogatta kollégáját a lengyel miniszterelnök.

Mint ismert, néhány napja került ki a Twitterre egy videó arról, ahogy Sanna Marin a barátaival bulizik. A finn kormányfő pedig bejelentette, hogy drogtesztet végeztetett, miután egy újabb felvétel is megjelent róla a közelmúltból, amelyen egy finn popzenésszel táncol.

Finnország Svédországgal együtt Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt kérte felvételét az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe. A csatlakozási folyamatot május 18-án indították el. A tagállamok képviselői július 5-én a finn és a svéd külügyminiszter jelenlétében írták alá a csatlakozási jegyzőkönyveket. Lengyelország komoly támogatója volt Finnország NATO-tagságának.

A nyitóképen Sanna Marin:  MTI/ EPA/ COMPIC/ Mauri Ratilainen 

Neked Ajánljuk