Manfred Weber a saját frakciójának a szabályával sincs tisztában – Origo

Manfred Weber úgy látszik, nincs tisztában saját frakciója működési szabályzatával, amelyben felfüggesztett vagy korlátozott tagság nem szerepel – mindezt Hidvéghi Balázs mondta az Origónak annak kapcsán, hogy Weber korábban azt közölte, nem állíthatnak a Fidesz képviselői alelnököt a frakcióban. 

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának újraválasztott elnöke arról beszélt: a Fidesz képviselői nem kaphatnak pozíciókat a politikai csoport irányító testületében, mivel a párt tagsága fel van függesztve.  

Hidvéghi: Weber úgy látszik, nincs tisztában saját frakciója működési szabályzatávalForrás: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

Mindezzel kapcsolatban megkerestük Hidvéghi Balázst, a kormánypártok EP-képviselőjét, aki azt mondta, miközben Manfred Weber a jogállamiságról papol, aközben úgy látszik, nincs tisztában saját frakciója működési szabályzatával, amelyben felfüggesztett vagy korlátozott tagság nem szerepel, a Fidesz az EPP-frakció teljes jogú tagja.

Mint arról korábban beszámoltunk, nekünk a magyar emberek és a bevándorlás megállítása a fontos, ehhez keresünk szövetségeseket és pozíciókat az új EP-ben – minderről Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszélt az Origónak. Szólt arról is, hogy továbbra sem támogatják sem Manfred Weber, sem Frans Timmermans bizottsági elnöki ambícióit. Közölte, a magyar ellenzék ismét a bevándorláspárti oldalra állt.

Neked Ajánljuk