Magyarország még mindig sárga, az elnök elismerte, hogy hibázott – Index.hu

Jövő hétfőtől már Bulgária is átkerül az angliai utazási lista zöld kategóriájába, ami azt jelenti, hogy a balkáni országból Angliába érkezők mentesülnek a karanténkötelezettség alól – tájékoztat róla az MTI a brit közlekedési minisztérium szerda esti közleménye alapján.

A döntéssel Máltával együtt már két EU-tagország lesz a brit kormány zöld utazási listáján, 

Magyarország azonban továbbra is a karanténkötelezett sárga országok kategóriájában maradt.

Grant Shapps közlekedési miniszter a vártnál egy nappal korábban jelentette be az angliai beutazási listák legújabb felülvizsgálatának eredményét. A politikus közölte, hogy a Spanyolországhoz tartozó, a brit turisták körében rendkívül népszerű Baleár-szigetek jövő hétfőtől visszakerülnek a sárga csoportba a koronavírus-fertőzések számának jelentős emelkedése miatt. 

A brit kormány május 17-én léptette életbe a közlekedési lámpákéhoz hasonló színkódos rendszert, amely zöld, sárga és vörös kategóriák alapján határozza meg, hogy Angliába milyen feltételekkel lehet külföldről beutazni.

A sárga kategória messze a legnépesebb, a brit kormány ide sorolja Magyarországot, és Málta, valamint a zöld kategóriába hétfőtől átkerülő Bulgária kivételével az összes többi EU-tagállamot, így a brit turisták legkedveltebb nyaralóhelyei közé tartozó Spanyolországot, Portugáliát, Görögországot, Franciaországot és Olaszországot is.

Neked Ajánljuk