Magyarország első kalapos lesz a 2024-es Eb selejtezőjében – Mandiner

Az Eb-selejtező sorsolását október 9-én tartják Frankfurtban.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, péntek este eldőlt, a magyar labdarúgó-válogatott Németország 1-0-s legyőzésével biztosan az első vagy második helyen végez a Nemzetek Ligája A divíziójának 3-as (halál)csoportjában, Németországot és Angliát megelőzve.

Hétfőn, az Eb-győztes Olaszország elleni zárómérkőzésnek a csoportgyőzelem és a négyes döntős szereplés lesz a tétje, de két komoly sikert már most is elkönyvelhet Marco Rossi együttese:

a következő kiírásra is az NL-elit tagja marad és az első kalapból várhatja a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását

– hívta fel a figyelmet az M4 Sport.

Október 9-én tartják az Eb-selejtező sorsolását

Az UEFA október 9-én, vasárnap 12 órakor Frankfurtban tartja az Eb-selejtező sorsolását, amelyet az M4 Sport élben közvetít majd.

Az 53 tagállamot 10 (7 ötfős és 3 hatfős) csoportba osztják majd, a küzdelmeket a szokásoknak megfelelően oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le.

Az Eb-re a tíz csoport első és második helyezettjei automatikusan kvalifikálnak, ehhez jön még három nemzet a pótselejtezőből – így 23-an csatlakoznak a házigazda Németországhoz.

A kalapok beosztása a következőképp alakul: az 1-5-ös kalapokba 10-10 válogatott kerül, míg a hatodikba a három leggyengébb – ismertették.

Biztos, hogy első kalapos lesz a magyar válogatott

Az M4 hozzátette, hogy mivel az A divíziós magyar válogatott második helynél hátrébb már nem végezhet, biztosan ott lesz a Nemzetek Ligája 10 legjobbja között, így garantáltan az első kalapból várhatja a sorsolást.

Ezt a magyar nemzeti 11-en kívül – a szeptember 24-i állás szerint – még Belgium, Horvátország, Dánia, Olaszország, Hollandia és Spanyolország mondhatja el magáról – derült ki az összeállításból.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Neked Ajánljuk