Lőszerrel megrakodott ukrán repülő zuhant le Görögországban – Index.hu

Meg nem erősített információk szerint a gépen lőszert szállítottak. A helyi lakosokat felszólították, hogy zárják be ablakaikat, mert a robbanás által keletkezett gázok károsak lehetnek az egészségre.

A 24tv.ua szerint egy görögországi hegy lábánál zuhant le az Antonov–12 teherszállító repülőgép 8 fős személyzettel a fedélzetén. Szemtanúk szerint egy kukoricatáblára esett Palaiochori faluban, csodával határos módon a helyi lakosok közül senkit sem sérült meg.

A mentők és a pirotechnikusok még éjjel megkezdték a repülőszerencsétlenség törmelékeinek eltakarítását. Valószínűleg lőszert szállítottak a fedélzeten, ezért a gép 12 tonnás rakománya veszélyesnek minősül.

A helyi szolgálatok megerősítették, hogy nagy valószínűséggel a négy An–12-es hajtómű közül az egyik kigyulladt, emiatt zuhant le a gép.

A szerb hatóságok ugyan nem erősítették meg, hogy a gép Belgrádból szállt fel. A Flight Radar szerint a MEM3032-es járat a szerbiai Nis repülőtérről az Amman nemzetközi repülőtérre tartott. Az Airwaysmag szerint a gép az ukrán Meridian Air Cargo céghez tartozott.

(Borítókép: Az ukrán Antonov-12-es teherszállító repülőgép lezuhanásának helyszínén 2022. július 17-én. Fotó:  Stringer / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Neked Ajánljuk