Lendvai Ildikó: a választást Putyin nyerte meg Orbánnak, Gyurcsány jelenléte adottság – Népszava

Lendvai Ildikó;Gyurcsány Ferenc;ellenzék;választás 2022;

2022-06-11 08:17:00

A korábbi szocialista vezetőt szíven ütötte, hogy Márki-Zay Péter egyedül állt ki a nyilvánosság elé a választás után. 

Úgy gondoltam, akármilyen kitűnő miniszterelnök is lenne Dobrev Klára, sajnos olyan profi módon sikerült a férje, Gyurcsány Ferenc elleni indulatokat felkavarni, hogy nem tud kitérni előlük. Amire nem számítottam, hogy bárkit gátlás nélkül »összegyurcsányoznak«. De a döntésemet nem bántam meg – mondta el a Blikknek adott interjújában az MSZP korábbi elnöke.

Lendvai Ildikót arról kérdezték, megbánta-e, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazott-e. Gyurcsány Ferencről szólva azt mondta, „lehet vitatkozni arról, hogy a személye most többet hoz, vagy a Gyurcsány-fóbia miatt többet visz, csak nem érdemes. Politikai jelenléte adottság. Meg kell próbálni a pozitív hozadékát kihasználni és a negatívat ellensúlyozni. Ezzel ő is tisztában van, ezért jelezte a választás előtt, hogy kormánytag sem szeretne lenni.”

A választásról szólva kijelentette, azt mondogatta magában, hogy azt Vlagyimir Putyin fogja megnyerni Orbán Viktornak. Azzal, hogy kirobbantotta a háborút, a biztonságvágyat, a stabilitás és a változatlanság iránti igényt erősítette meg. 

Neked Ajánljuk