Kreminnát is megtámadták az oroszok, utcai harcok kezdődtek – Mandiner

„Jelen pillanatban elvesztettük az irányítást Kreminna felett” – jelentette a Luhanszk megyei katonai kormányzó.

Szerhij Haidai közleménye szerint lelőttek négy civilt, akik menekülni próbáltak a kelet-ukrajnai Kreminnából. A civilek egy autóban utazva próbáltak kimenekülni a városból, amikor az orosz csapatok tüzet nyitottak rájuk – írja a CNN értesüléseire hivatkozva a Telex.

„Négy ember meghalt. Egy súlyosan sérült személy van még a helyszínen, de az orvosok nem tudnak érte menni a folyamatos harcok miatt. Jelen pillanatban elvesztettük az irányítást Kreminna felett” – írta Telegramon Haidai.

Megindult az offenzíva

A CNN arról írt korábban Haidai jelentése alapján, hogy a városba beléptek az oroszok, ezzel együtt beindultak az utcai harcok is. A katonai kormányzó szerint

az orosz csapatok rengeteg felszereléssel érkeztek meg Kreminnába, és ezzel megindult az offenzíva.

„Megterveztük az evakuációt, szó szerint erdei útvonalakon, hogy ne vegyék össztűz alá az embereket. De az éjszaka folyamán változott a helyzet” – mondja Haidai.

A kormányzó szerint nemcsak a város különböző pontján lendültek támadásba az oroszok, de a megye több más városában is: Liszicsanszkban hat rendőr sérült meg, amikor az orosz csapatok tűz alá vették a helyi rendőrörsöt, Zolotéban pedig két ember meghalt, négy pedig megsérült a megszállókkal való összecsapásokban.

Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

Neked Ajánljuk