Kipakolt a rettegett Wagner-csoport volt tagja: az orosz zsoldosok bármit megtehetnek a harctéren – Mandiner

Etikai kódexről szó sem volt, kizárólag a katonai célok számítottak. Nem voltak törvények, vagy morális megfontolások – nyilatkozta a francia állami tévének a volt zsoldos, amiről az Euronews számolt be.

Első ízben szólalt meg egy volt zsoltos a hírhedt Wagner-csoportból. Marat Gabidullin a francia állami tévének adott interjút, amiről az Euronews számolt be. A férfi az ultratitkos milícia tagja volt, amelyet Vlagyimir Putyin magánhadseregeként emlegetnek, holott Oroszországban hivatalosan nem is ismerik el a létezését. A férfi a börtönben hallott először az alakulatról. Gyilkosságért ült, emiatt az orosz hadseregben nem szolgálhatott tovább, de a zsoldosseregben a büntetett előélet nem volt kizáró ok.

Azt mondta, többet kerestek, mint az orosz átlag, és amikor bevetésen voltak, olyan bérük volt, mint egy szenior menedzsernek, több mint 3 ezer euró. Etikai kódexről szó sem volt, kizárólag a katonai célok számítottak. Nem voltak törvények, vagy morális megfontolások. A cél mindig szentesítette az eszközt, függetlenül attól, milyen veszteségekkel járt – mesélte.

A volt zsoldos könyvet írt az orosz árnyékhadseregben átéltekről. Őt magát 2015-ben a Donbászba, utána pedig Szíriába küldték harcolni.

Fotó: YouTube

Neked Ajánljuk