Kínos Kirill pátriárka megvédése Stumpf András szerint – Mandiner

A publicista szerint Orbán „kolbászosat röffentett” a bálteremben.

Kirill pátriárka magyar kormány általi megvédéséről írt publicisztikát a Válasz Online újságírója: „Brüsszel behódolt Orbán Viktornak, lehúzta szankciós listájáról Kirill moszkvai pátriárkát. A magyar kormány az ő kedvéért akasztotta meg az uniós szankciós folyamatot tegnap, arra hivatkozva, hogy a vallásszabadságot védi így. Nem azt védte: csupán egy ex-KGB-s háborús uszító összeharácsolt dollármilliárdjait” – fejtette ki a szerző.

Arról is írt: „Brüsszelben állt a bál megint. Ráadásul ismét nem valami zöldfülű elsőbálozó itta magát kokira, s kezdett törni-zúzni. Szokás szerint a legrégebbi vendég, a legtapasztaltabb klubtag röffentett jó fokhagymás-kolbászosat a bálterem amúgy sem túl illatos levegőjébe. Hangosan, a bál végén, amikor már beállt a csend. Természetesen minden magyarok miniszterelnökéről, Orbán Viktorról van szó.”

Stumpf András szerint „a történet nagyon kínos tényleg, de legfeljebb a magyar és a többi európai nép szabadságszerető része számára. Azoknak viszont már egyformán: a dicsőséges Európai Unió ma délután meghajolt a magyar követelés előtt. Kirill vagyona tabu. Isten fizesse meg.”

Nyitókép: Igor Palkin / Orosz Ortodox Egyház sajtóosztály / AFP

Neked Ajánljuk