Két Eurofighter vadászbombázó zuhant le Németországban – Index

Joób Sándor

2019.06.24. 14:49 Módosítva: 2019.06.24. 16:27

A német Bundeswehr két Eurofighter vadászbombázója zuhant le Németországban, közölte a ZDF. A baleset Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban történt, erősítette meg a schwerini tartományi belügyminisztérium.

A Spiegel úgy tudja: a két gép gyakorlórepülést végzett, amikor a Rostockhoz közeli Laagénál összeütköztek. A pilóták katapultáltak. Az egyikük egy fa lombkoronájára esett, ahol élve találtak rá. A másik pilóta egyelőre nem került elő.

A Spiegel szerint a két gép a Drewitzer tó közelében zuhant le, Güstrow településtől déli irányban körülbelül 30 kilométerre. Az egyik gép a német védelmi minisztérium közlése szerint egy erdős területre zuhant Jabel település közelében, a másik Nossentiner Hütte település mellett egy erdő szélén csapódott a földbe. A helyi Ostseewelle rádió a Twitter-oldalán egy videót is közölt a tó mellől két helyen felszálló füstről.

Az Eurofighter Typhoon negyedik generációs vadászbombázó repülőgépet négy európai ország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Spanyolország közös összefogással fejlesztette ki a hetvenes évektől kezdve. Ezt a típust a német mellett, a brit, a spanyol, az osztrák, az olasz és a szaúdi légierő rendszeresítette. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Neked Ajánljuk