Kamikazedrónok csapódtak be Kijevbe – Index.hu

Egy orosz nukleáris csapás megváltoztatná a háború menetét, és szinte biztos, hogy fizikai válaszra kényszerítené Ukrajna szövetségeseit  mondta el egy magas rangú NATO-tisztviselő.

A névtelenül nyilatkozó személy hozzátette, hogy Moszkva továbbra is arra használja nukleáris fenyegetéseit, hogy elriassza a NATO-t és más országokat attól, hogy közvetlenül belépjenek az ukrajnai háborúba – írja a Reuters.

Egy korábbi cikkünkben összeszedtük, hogy mi mindennel kellene szembenézni a világnak, amennyiben Vlagyimir Putyin úgy dönt, hogy a háború megnyerése érdekében atomhoz nyúl.

Mindenki csak találgat

A világ vezetőit megosztja a kérdés, hogy ez csak blöff, vagy tényleg meglépi-e Putyin, amitől mindenki fél.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint komolyan kell venni az Európai Uniónak Vlagyimir Putyin fenyegetéseit, mert az ukrajnai konfliktusban atomfegyvereket is bevethet.

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba másképp vélekedett erről, szerinte ugyanis Putyin blöfföl az atomfegyverrel kapcsolatban.

A CIA volt igazgatója, David Petraeus pedig egy interjúban arról beszélt, hogy a moszkvai vezetők kétségbeesettek, de ez a jelenlegi helyzeten már mit sem változtat, a háború végkimenetele már eldőlt. Arra azonban ő is felhívta a figyelmet, hogy Oroszország számára még rosszabb is lehet, ezért komolyan kell venni a fenyegetéseket.

Neked Ajánljuk