Javasolták, hogy végezzék ki azokat, akiknek hamis védettségijük van – Index.hu

A koronavírus egy újabb variánsát fedezték fel Afrikában, ami kimagaslóan erős mutációs képességgel bír, így megkerülheti az emberi test védelmi vonalát, új löketet adva a világjárványnak.

Egyelőre csak tíz esetről tudni három országban, mindazonáltal a tudósok kongatják a vészharangot a mutációi miatt. 

A B.1.1.529 besorolást kapó variánsnak 32 mutációját jegyezték fel a vírus tüskefehérjéjében, a kórokozó ama részében, melyet a legtöbb vakcina imitál, hogy felkészítse a szervezetet a Covid elleni védekezésre. Csakhogy a jelenlegi oltóanyagok, bár fejleszthetőek, az alapvírusnak a sejtekhez való csatlakozását szolgáló tüskefehérjéjét veszik alapul az immunrendszer felkészítéshez. 

A variánst először Botswanában azonosították, ott három fertőzöttet találtak. Hat másik esetet Dél-Afrikában lokalizáltak, de ami nagyobb aggodalomra ad okot,

a vírus már el is hagyta a kontinenst, egy Dél-Afrikából Hongkongba érkező utas behurcolta Ázsiába. 

Mint megírtuk korábban, van az a valószínűsíthetőbb verzió, hogy a pandémiát kiváltó koronavírus laborszökevény, és azért mutálódik ilyen gyorsan, mert a vuhani kutatók, igaz, amerikai pénzből, de szándékosan módosították genetikailag, hogy a koronavírusok császárát létrehozzák. A cél elvileg az volt, hogy amikor megszületett a szívós vírus, megalkotják az királyölő oltóanyagot, amely a koronavírus minden típusának megálljt tud parancsolni. A történet folytatását mindenki tudja.  

A B.1.1.529 botswanai felbukkanását november 11-én jegyezték fel, három nappal később pedig már átjutott Dél-Afrikába. Hongkongba pedig egy 36 éves férfi testében jutott el, aki negatív PCR-teszttel szállt fel a járatára. Dél-Afrikában nagyjából 20 napot töltött, és akkor távozott, amikor a szupervariánst Botswanában azonosították. Jó hír, hogy mivel Hongkongban kötelező a karantén negatív teszteredmény esetén is, így a férfi nem sétált ki a sűrűn lakott szigetcsoport utcáira, az izoláció második napján állapították meg nála a fertőzöttséget. De hát ugye a repülőkön van utaskísérő is, a reptereken meg személyzet. 

(Guardian)

Neked Ajánljuk