Itt a videó, amely megmutatja, hogy elég mérsékelt érdeklődés volt a dallasi Orbán-beszéden – Népszava

Orbán Viktor;CPAC;Dallas;Hadházy Ákos;

2022-08-05 15:26:00

Ám erről a Fidesz és csatolt szervezeteik valamiért „elfelejtettek”  beszámolni. 

„A propaganda szerint Orbánt úgy ünnepelték Dallasban a trumpisták, akár egy rocksztárt. Hát, a királyi híradó és Deák úr elfelejtette bemutatni, hogy a terem igencsak foghíjas volt helyi idő szerint kora délután, amikor a magyar miniszterelnök felszólalt” – tette közzé Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő egy videót is megmutatott. Ennek tanúsága szerint a résztvevők finoman szólva sem töltötték meg a termet, rengeteg hely maradt üresen. „Tehát legfeljebb egy olyan, kiöregedett rocksztárhoz tudnám hasonlítani (Orbánt – a szerk.), aki már háromszor visszavonult, és most negyedszer szervez visszatérő turnét, hátha valaki még kiváncsi rá” – sommázott Hadházy Ákos. 

Ugyancsak hasonló észrevételt tett a DK EP-képviselője. Molnár Csaba szerint hatalmasat bukott a „kormánypropaganda”, mely szerint Orbán olyan befolyásos politikus a világban, hogy meghívták nyitóbeszédet mondani az amerikai republikánusok éves „vándorcirkuszára.” Aztán kiderült, hogy a magyar Alapjogokért Központ „(persze a te pénzedből) a rendezvény egyik szponzora volt. Vagyis pénzért vettek beszédidőt Orbánnak.”

– összegzett a DK ügyvezető alelnöke. A Reuters fotója alapján ugyancsak nem beszélhetünk teltházról. 

Persze már megszületetett az első mém is. 

Neked Ajánljuk