Így űzte el a deltát a világ háta mögötti kis falu – Index.hu

A világ tudományos világa felkapta a fejét, a Tajvan-i Fengshan kiszorította a deltát – írja a The Guardian alapján az Infostart. A cikk szerint a térségben a népsűrűség igen kicsi, az emberekre a szabadtéri életmód a jellemző ésés maradéktalanul eleget tesznek a korlátozásoknak, valamint a szigorú egészsésgügyi szabályoknak a pandémia idején.

Bár az egészségügyi ellátórendszer nem volt felkészülve arra, ha betör a delta, sőt a népesség ötöde 65 év fölötti, az oltottak száma pedig gyakorlatilag nulla volt, de 19 nap alatt a variáns eltűnt a környékről, a 17. napon pedig már nem is volt új eset.

Mindez hogyan sikerült?

  • Többek között úgy, hogy kijárási tilalmat léptettek életbe, az élelmiszert és egyéb szükséges termékeket dobozokban vitték házhoz.
  • A cikk megjegyzi azt is, hogy 14 ezer embert teszteltek le, a kormány pedig a negatív eredménnyel rendelkezőknek 1200 adag vakcinát különített el sürgősséggel.

A falvakat három napig fertőtlenítették.A helyi válasz hatékony volt, de a kormányt sokan kritizálják azért, hogy nem tette hozzá a magáét, például pénzügyi támogatást.

Neked Ajánljuk