Hatalmas földrengés volt Mexikóban – videó – Origo

Nagy erejű, a Richter skála szerint 7.0 erősségű földrengés rázta meg a délnyugat-mexikói Acapulco üdülőváros környékét kedd éjszaka, legalább egy ember meghalt, sziklaomlások történtek, épületek rongálódtak meg.

Az amerikai földtani intézet (USGS) tájékoztatása szerint a hetes erejű földrengés fészke tizenhét kilométerre északkeletre volt a Guerrero állambeli Acapulcótól, tíz kilométeres mélységben.

A földmozgás következtében az Acapulco környéki hegyoldalakból hatalmas sziklatömbök gurultak le az utakra, fákat döntve ki. Guerrero állam kormányzója, Hector Astudillo szerint azonban súlyos károkról egyelőre nem érkeztek hírek. Egy ember meghalt, rádőlt egy oszlop.

Álmukból feriadva az utcára mentek az emberekForrás: AFP/Rodrigo Arangua

Az Acapulcótól 375 kilométerre fekvő Mexikóvárosban is működésbe lépett a földrengést jelző rendszer, a főváros egyes részein közel egy percen át mozgott a föld, és áramkimaradás is volt. A megriadt emberek fejvesztve menekültek ki az épületekből. Sokan egy szál pizsamában, zuhogó esőben ácsorogtak éjszaka az utcán, és nem mertek visszamenni az otthonukba.

Neked Ajánljuk