Hamilton: Most már azt is tudom, hogy a Haas gyorsabb az egyenesben – F1VILÁG.HU – F1világ.hu

Lewis Hamiltonnak talán Forma-1-es karrierje legtöbb versenye is kevésbé eseménydúsan telt, mint ez a 100 kilométeres sprint a spielbergi szombaton. Nem sokon múlt, hogy már a rajtnál bajba kerüljön a brit, hiszen Pierre Gasly és Alexander Albon szendvicséből csak egy ütközés árán tudott kikeveredni.

„Két autó vett körbe az 1-es kanyar előtt, Pierre pedig elkezdett felém húzni, szóval nem volt hova mennem. Balszerencsés eset volt, de nem hiszem, hogy bármit is tehettem volna ellene. Aztán a 3-as kanyarban is hasonló helyzetben találtam magam, tehát amikor sikerült befejeznem az első kört, igazán megkönnyebbültem. Onnantól próbáltam ledolgozni a hátrányomat, de elég lassú voltam az egyenesekben, szóval nagyjából ugyanabban a pozícióban maradtam” – összegezte napját Hamilton.

Egy helyet azért sikerült javítania a britnek, noha a sprint jelentős részében nyomást kellett gyakorolnia a 8. pozícióban haladó Mick Schumacherre, hogy az utolsó körben végül el tudjon menni mellette. A Haas pilótája a DRS igénybevételével tudott védekezni, hiszen csapattársa, Kevin Magnussen közvetlenül előtte haladt. Ám amikor a hajrában a dán kissé meglógott előle, védtelen maradt a Mercedesszel szemben.

„Nem feltétlenül tanultam bármit is ebből a versenyből, hacsak azt nem, hogy lassabbak vagyunk a Haasnál az egyenesben!” – mondta nevetve Hamilton. „De most már legalább csak egy van előttem belőlük, nem kettő. Holnap mindent megteszünk, hogy mihamarabb kikeveredjünk a DRS-vonatból.”

A Mercedes másik versenyzője, George Russell jóval simább fél órán van túl, hiszen a 4. helyről rajtolva csatázás nélkül ugyanebben a pozícióban is ért célba, és mint utólag elmondta, a sprintverseny nagy részét azzal töltötte, hogy a kivetítőkön figyelte csapattársa próbálkozásait.

Neked Ajánljuk