Ez a Fidesz-KDNP 3 legfontosabb elvárása az Európai Bizottság új elnökétől – Origo

Az Európai Parlament Strasbourgban hallgatja meg az Európai Bizottság új elnökének jelölt Ursula von der Leyent. A vitában Deutsch Tamás szólalt fel az Európai Néppárt magyar delegációjának nevében. „Az unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, a szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani” – hívta fel a figyelmet a fideszes EP-képviselő.

A fideszes képviselő kiemelte, hogy az Európai Bizottság új elnöke csak akkor jár el helyesen, ha mindent megtesz az unió külső határainak megvédése érdekében. „A bevándorlást meg kell állítani, és csakis így lehet megállítani. A tömegessé vált illegális migráció súlyosan fenyegeti az európai polgárok biztonságát, a békés hétköznapokat, a hagyományos európai életformánkat. Az Európai Bizottság új elnökétől azt várjuk, hogy ismerje el és támogassa az unió külső határait megvédő országok erőfeszítéseit– fogalmazott a delegációvezető.

Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-ánForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Európai Unióról szóló Szerződés 4. cikkelyéből vett idézettel folytatta: Az unió tiszteletben tartja a tagállamoknak a szerződések előtti egyenlőségét, valamint nemzeti identitását, amely elválaszthatatlan része azok alapvető politikai és alkotmányos berendezkedésének. A fideszes képviselő hozzátette, hogy az elmúlt években az Európai Parlament baloldali, bevándorláspárti többsége minden eszközzel, a szerződés 7. cikkelye szerinti eljárással is ezeket, az Európai Unióról szóló szerződés 4. cikkelyében rögzített jogokat akarta felszámolni. Az Európai Bizottság új elnökétől azt várjuk, hogy a szerződések őreként tevékenykedő testület vezetőjeként tegyen meg mindent a nemzeti identitás és a tagállamok alkotmányos szuverenitásának maradéktalan tiszteletben tartása érdekében– mondta Deutsch Tamás.

A néppárti képviselőcsoport magyar delegációjának vezetője felhívta az elnökjelölt figyelmét arra is, hogy a regionális fejlesztési, valamint az agrártámogatási és vidékfejlesztési források nem könyöradományok az unió jelenleg még kevésbé fejlett tagországainak, régióinak, az ott élő polgároknak, hanem az unió működésének egyik alapvető célját, a területi kohézió elérését szolgáló befektetések.

Deutsch Tamás a felszólalását azzal zárta, hogy azt várja az Európai Bizottság új elnökétől, hogy az unió következő 7 éves keretköltségvetése ne büntesse, hanem támogassa az unió átlagánál nagyobb ütemben fejlődő, gyorsabban felzárkózó, a szegénység visszaszorítása érdekében komoly erőfeszítéseket tevő közép-európai tagállamokat, a V4-es országokat.

Győri: Mielőbbi utazzon Magyarországra von der Leyen

Győri Enikő fideszes EP-képviselő írásbeli hozzászólásában kijelentette, Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökké választásával esély van egy új kezdetre, hogy minden tagállamot egyforma mércével mérjenek, és tiszteletben tartsák a tagállamok alkotmányos identitását. A képviselő arra kérte a jelöltet, utazzon mielőbb Magyarországra, akarja megérteni a magyar valóságot, és ne hagyatkozzon mások értékítéletére. “Azt kérem, legyen a szabadságunk őre. Lehessen másképp gondolkodni, hinni a konzervatív értékekben. Lehessen büntetlenül szót emelni az európai civilizáció és kultúra megőrzése érdekében” – fogalmazott a képviselő.

Neked Ajánljuk