Erősödik Amerika – Kilőtt az olaj – Portfolio

Csütörtökön emelkednek a tengerentúli tőzsdék, az olaj árfolyama pedig érdemben erősödött.

A Nasdaq vezette az erősödést Amerikában 2019.06.13 22:07

A vezető amerikai részvényindexek kivétel nélkül erősödtek csütörtökön, a legjobb teljesítményt a Nasdaq nyújtott, amelynek értéke közel 0,6 százalékot emelkedett. Az S&P 500 és a Dow Jones értéke pedig közel 0,4 százalékot emelkedett a szerdai záráshoz képest.

Az Egyesült Államok Iránt tartja felelősnek az Ománi-öbölben történt incidensért – jelentette ki csütörtöki washingtoni sajtóértekezletén Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

tovább a cikkhez…

A Volkswagen és a Ford közel áll ahhoz, hogy a jövőben együttes erővel fejlesszenek és gyártsanak elektromos- és önvezető autókat – erről maga Herbert Diess, a Volkswagen csoport vezére beszélt.

tovább a cikkhez…

Erősödik Amerika – Kilőtt az olaj 2019.06.13 19:55

Az amerikai részvénypiacok erősödését támogathatják a monetáris lazítással kapcsolatos várakozások is, miután a befektetők egy része abban bízik, hogy a Fed hamarosan kamatot vághat.

Az emelkedést segíthetik továbbá a kínai gazdaságélénkítő intézkedésekkel összefüggő várakozások is. A Reuters beszámolója szerint ugyanis a kínai miniszterelnök-helyettes nem zárta ki a további élénkítő intézkedések lehetőségét.

Csütörtökön a Nasdaq értéke 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Dow és az S&P500 értéke egyaránt 0,3 százalékot erősödött.

Erősödik Amerika - Kilőtt az olaj

Csütörtökön a Brent és WTI árfolyama érdemben erősödött, több mint 2,5 százalékkal kerültek feljebb a szerdai záráshoz képest. A kisebb rali hátterében az áll elsősorban, hogy az Ománi-öbölben kigyulladt két olajtanker. Értesülések szerint a tűz kitörését robbanás előzte meg, amit torpedótámadás okozhatott.

Erősödik Amerika - Kilőtt az olaj

Erősödik Amerika - Kilőtt az olaj

Az irányadó európai részvényindexek vegyesen teljesítettek ma délután, a magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárta a hét negyedik napját, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb, a blue chipek felemásan teljesítettek, a hazai nagypapírok közül egyedül a Richter tudott ma emelkedni.

tovább a cikkhez…

Neked Ajánljuk