Energiaszakértő: Pánikol az Egyesült Királyság Putyin miatt – Mandiner

„Hosszú időn keresztül rosszul alakítottuk az energiapolitikánkat” – mondta Angela Knight, az Energy UK kereskedelmi szövetség korábbi vezérigazgatója.

Angela Knight, az Energy UK kereskedelmi szövetség korábbi vezérigazgatója azt követően nyilatkozott, hogy a Gazprom  bejelentette, hogy az Északi Áramlat-1 gázvezetéket határozatlan időre leállítják – írja a Bloomberg.

Az Északi Áramlat a vártnál tovább nem lép működésbe, miután a Gazprom azt állította, hogy olajszivárgást fedezett fel egy turbinában, ami az energiaárak további emelkedésétől való félelmet váltott ki Európa-szerte.

Szombaton Knight asszony a Times Radio-nak nyilatkozva elmondta, hogy az Egyesült Királyság és Európa túlságosan nagy mértékben függ a „nem túl barátságos” országok energiaellátásától. „Putyin valójában rendkívül jól játssza a gazdasági háborút. A pszichológiai háborúban is ügyes” – mondta Knight.

Az egész Egyesült Királyság pánikol, és Európa is, ami nem meglepő”

“Nagy híve vagyok a nemzetközi kereskedelemnek, és nem hiszem, hogy el kell szigetelődnünk, de úgy gondolom, hogy nagyobb energiabiztonságra van szükségünk” – tette hozzá.

Hosszú, hosszú időn keresztül rosszul alakítottuk az energiapolitikánkat. Ez egy nagyon csúnya sokk, amit most átéltünk”

Majd Knight asszony hozzátette: „Átvészelhetjük ezt a telet. Nehéz lesz, drága lesz, és szükség lesz némi segítségre”

Nyitókép: Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP

Neked Ajánljuk