Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő – hvg.hu

A mentőápolót többek között az egészségügy helyzete dühítette, kommentje miatt azonban már a vele szövetséges ellenzéki polgármestert is támadják.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

„A tehetetlen düh és elkeseredettség eredményezte ezt a meggondolatlan kommentet” – magyarázta tettét a Debrecinernek Hüse János balmazújvárosi önkormányzati képviselő, aki előzőleg azt kommentálta Orbán Viktor vasárnapi posztjához, amin az látható, amint a miniszterelnököt beoltják a koronavírus ellen, hogy

Remélem Ebolával

A képviselő, aki amúgy mentőápoló, saját magyarázata szerint egyebek mellett az egészségügyben keletkezett feszültségek, az egészségügy átalakítása, illetve a járványhelyzet okozta kilátástalanság miatt dühödött ennyire fel.

Kommentjét azonban kiszúrták a helyiek, akik szintén dühösek lettek, közülük is főleg azok, akik a 2019-es önkormányzati választásokon Hüse Jánossal szövetségben a polgármesteri posztot elnyerő ellenzéki Hegedűs Péter ellenlábasai.

Tiba István, a választáson alulmaradt korábbi fideszes polgármester kapott is az alkalmon, hogy színvallásra késztesse Hegedűst frakciótársa – azóta egyébként már törölt – kommentje miatt. (via:Telex.hu)

Neked Ajánljuk