Boris Johnson letette a telefont, amikor Trump hívta, mert azt hitte, csak szívatás – Index

Boris Johnson volt brit külügyminiszter – aki éppen még esélyes is lehet a megbukott brit miniszterelnök, Theresa May utódlására – maga mesélte el, hogy amikor Trump legutóbb Nagy-Britanniában járt, és telefonon hívta őt, akkor azt hitte, az csak valami telefonos szívatás, így inkább letette a telefont. Aztán kiderült, valódi hívás volt az amerikai elnöktől,  írja a Politico .

A brit politikus a Sunday Times-nak adott interjút, ott mesélt az esetről. Telefonon hívták, és az illető azt állította, a Downing Street 10-ből hívja. A telefonosnak finom ír akcentusa volt, és azt mondta, egy hívás érkezett az amerikai elnöktől, és akkor most kapcsolná is neki Donald Trumpot. 

Ám Boris Johnsont nem olyan fából faragták, hogy csak úgy meg lehessen vezetni, ezért gyorsan rávágta, hogy, “jelezné a Radio Kilkenny összes hallgatójának, egy pillanatra sem vette be ezt az egészet”, majd letette a telefont. Kilkenny egy ír város, a telefonközpontos ír akcentusa miatt dobhatta be ezt a tréfát. (mellesleg a Radio Kilkenny-t itt tudja hallgatni)

Majd felhívta a Downing Street 10-et, ahol elmondták, igen, ők hívták, a hívás valódi volt, Trump keresi telefonon. Ezután sikerült is beszélniük.

Éppen ma, vasárnap írtunk arról, hogy Boris Johnson már nyíltan azzal fenyegetőzik, hogy visszatartja az 50 milliárd dolláros brit végszámlát, Theresa May lemondása után Nagy-Britannia pedig egyre jobban távolodik a békés brexit lehetőségétől.

Neked Ajánljuk