Boris Johnson elismerte, hogy 2020 tavaszán ott volt a zárlat idején tartott bulin, és elnézést kért érte – 444.hu

A brit miniszterelnök elnézést kért a koronavírus-járvány megfékezésére 2020 tavaszán elrendelt zárlat idején rendezett Downing Street-i kerti összejövetelért, elismerve, hogy jelen volt az összejövetelen.
Fotó:
AFP

A képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos délutáni alsóházi félórájában Boris Johnsont lemondásra szólította fel Sir Keir Starmer, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője és több más képviselő is. De a kormányfő az összes ilyen felszólításra azzal válaszolt, hogy a zárlat idején rendezett Downing Street-i összejövetelek ügyében hivatalos vizsgálat folyik, és meg kell várni ennek eredményét.

Azt mondta, vállalja a teljes felelősséget a történtekért, de nem tett egyenes utalást arra, hogy elmarasztaló vizsgálati jelentés esetén távozik-e hivatalából.

Az ügyet az ITV brit kereskedelmi televízió hozta nyilvánosságra kedden, miután eljutott hírszerkesztőségéhez egy email, amiben Martin Reynolds, Johnson személyi titkára tisztviselőket hívott meg 2020. május 20-ára egy kerti partira. (MTI)

Neked Ajánljuk