Bocsánatot kért a Downing Street, amiért bulit tartottak Fülöp herceg temetésének előestéjén – 444.hu

Elnézést kért pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök hivatala II. Erzsébet királynőtől, amiért tavaly két partit is rendeztek az uralkodó néhai férje, Fülöp edinburghi herceg temetésének előestéjén.

A Telegraph pénteken írta meg, hogy tavaly április 16-án hajnalba nyúló, alkoholfogyasztással egybekötött búcsúbulit tartottak a Downing Streeten, az egyiket James Slack, a miniszterelnöki hivatal kommunikációs igazgatójának távozása, a másikat Johnson egyik személyi fotósának utolsó munkanapja alkalmából.

Boris Johnson nem volt jelen a partikon, de a Downing Street szóvivője pénteki nyilatkozatában „mélységesen sajnálatosnak” nevezte, hogy a királynő férjének halála utáni nemzeti gyász idején ilyesmi történt a kormányfői hivatalban.

A szóvivő utalt arra, hogy a bocsánatkérést kormányzati illetékesek tolmácsolták az uralkodónak.

Fülöp herceg, aki csaknem 74 évig élt házasságban II. Erzsébet királynővel, tavaly április 9-én, századik születésnapja előtt néhány héttel hunyt el a windsori királyi rezidencián.

Az edinburghi hercegtől április 17-én, a Downing Street-i partik másnapján vettek végső búcsút, és a királynő az akkori járványügyi szabályokat betartva egyedül ült a windsori kastély Szent György-kápolnájában, a gyászszertartás helyszínén.
Fotó:
YUI MOK/AFP

Boris Johnson miniszterelnök alatt egyébként is inog a szék, saját párttársai szerint is távoznia kell, miután beismerte, hogy 2020 tavaszán, a lezárások idején részt vett egy Downing Street-i kerti partin. A parti miatt Johnson a héten, a londoni alsóházban személyesen is elnézést kért. (MTI)

Neked Ajánljuk