Az ifjabb Trump dühöng, mert a Twitter letiltotta az apját – hvg.hu

Megviselte az ifjabb Donald Trumpot, hogy apját, az Egyesült Államok elnökét a Twitter örökre letiltotta a Capitolium ostromát bátorító üzenetei miatt. A fiú az általa cenzorként minősített Twitteren közzétett posztban fakadt ki.

„Az egész világ Amerikán nevet, miközben Mao, Lenin és Sztálin mosolyog. A technológiai óriások cenzúrázhatják az elnököt? A szólásszabadság halott, a balos urak ellenőrzése alá került” – írta ifjabb Donald Trump egyik tweetjében azt követően, hogy előbb 12 órára, magyar idő szerint szombat hajnalban pedig végleg kitiltotta apját a szolgáltatásból a közösségi oldal, és törölte a csatornáját.

Trump Jr. egyben megadta annak az internetes oldalnak a címét is, ahol az érdeklődök hasonló hangvételű üzeneteket kaphatnak.

Egy másik üzenetben aztán azt írta: a szólásszabadság olyannyira veszélybe került, hogy elképzelhető, az ő Twitter-oldalát is felfüggesztik.

A távozó elnök évek óta közölt a platform szabályzatát megszegő üzeneteket. Emiatt rengetegszer figyelmeztették, szerdán pedig 12 órára felfüggesztették a hozzáférését a fiókjához. Ez azután történt, hogy Trump tweetjeiben még akkor is elcsalt elnökválasztásról írt, amikor hívei betörtek a washingtoni Capitoliumba, ahol éppen Joe Biden választási győzelmének hitelesítéséről szóló ülészajlott. A trumpisták és a hatóságok összecsapásaiban öten meghaltak, köztük egy rendőr.

Trumpot nemcsak a Twitter, hanem a Facebook, az Instagram és a Snapchat is letiltotta egy időre.

Neked Ajánljuk