Ambrózy Áron: Ha tényleg bekövetkezik az összeomlás, Zelenszkijt valami baleset fogja érni Kijevben – Mandiner

Aztán legfeljebb nem lesz igazam.

„Furcsa módon mind az ukránpárti, mind az oroszpárti források egyaránt arról írnak, hogy a Zelenszkij és Zsauzsnyij közötti meccs az előbbi javára dőlt el, és ezért indult meg az úgynevezett »Nagy Herszoni Ukrán Ellentámadás«. Akkor lehet ebben valami.

Zsauzsnyij, aki ugyebár az ukrán vezérkari főnök, a frissen kiképzett erőkkel és a Kijevben felhalmozott fegyverszállítmányokkal a teljes fronton szerette volna kipótolni a veszteségeket. Meg erősíteni a védelmet. Zelenszkij pedig – tipikus politikusként – beérezte a történelmet, a győztes hadvezérséget, és mindenképpen egy hatalmas ellentámadást szeretett volna látni. Ő nyert.

Hogy ennek mi lesz a vége, azt tudni nem lehet, de sejteni igen. Amikor politikusok jelölnek ki hadicélokat, abból kivétel nélkül óriási szopás van. Ha tényleg 10-12 ezer főt és több száz páncélost herdálnak el délen, mindössze néhány faluért és pár km-ért, akkor ebből szeptemberre teljes katonai összeomlás lesz. Mert ez az ember és hadianyag bizony hiányozni fog a front többi részéről.

Ha pedig tényleg bekövetkezik az összeomlás, akkor bizony Zelenszkijt valami baleset fogja érni Kijevben. Arrafelé ez így megy. Emellett télen megérkezik a várt társadalmi összeomlás, és talán leülnek a felek tárgyalni a békéről. Mert amikor senki nem akar harcolni, akkor bizony az asztal következik.

Hogy az a béke milyen lesz, az szintén sejthető. Ahhoz képest a minszki megállapodás babazsúr. Ha minden így alakul, ahogy ebben a forgatókönyvben szerepel, akkor utána ki kell mondani, hogy Zelenszkij a Putyin hasznos idiótája szerepét játszotta el ebben a kalandban. Meg mindenki más is nyugaton, aki a rajongásával a székében tartotta a zenebohócot.

(Aztán legfeljebb nem lesz igazam. Nekem az is megfelel.)”

Nyitókép: Képernyőfotó

Neked Ajánljuk