„Allahu akbar” kiáltásokkal ünneplik csecsen harcosok Mariupol elpusztítását (Videó!) – Mandiner

Az ukránok szerint azonban Mariupolban még az Azovstalon kívül is maradtak ellenállási gócok.

Ramzan Kadirov csecsen hadúr Telegram-csatornáján jelent meg csütörtök este egy videó, melyben egyik szövetségese, Adam Delimhanov által vezetett különítmény Mariupol égő házai előtt ünnepli a város „elpusztítására és megtisztítására indított különleges művelet végrehajtását” – írta meg cikkében a Telex.

A Guardianra hivatkozva a lap felidézi: Kadirov az orosz elnök katonájának vallja magát. Értesülések szerint csecsen különítményeit bízták meg a háború elején Zelenszkij likvidálásával (más források alapján a szintén hírhedt Wagner Csoport zsoldosai kapták a feladatot), azonban ezek a különítmények kudarcot vallottak.

Blokád az Azovstal körül

A kijevi régióban bevetett csecsen alakulatok az invázió első fázisában is súlyos veszteségeket szenvedtek, egy részüket március közepén ki is kellett vonni a harcokból, helyükre – immáron a mariupoli frontra – újabb zászlóalj érkezett.

Csütörtök reggel Szergej Sojgu védelmi miniszter jelentette Vlagyimir Putyinnak, hogy Mariupolt „felszabadították”, majd az orosz elnök arra utasította a hadsereget, hogy a város erődnek is beillő acélművében,

az Azovstalban magát elbarikádozó megmaradt védőket ne támadják, inkább szigeteljék el a külvilágtól.

Azonban Ukrajna és az USA szerint Mariupolban még az Azovstalon kívül is maradtak ellenállási gócok (bár ezek felszámolása tényleg napok kérdése).

Nyitókép: Twitter

Neked Ajánljuk