A tengerbe zuhanhatott az indonéz repülőgép – Napi.hu

Feltehetőleg a Jáva-tengerbe zuhant az indonéz Sriwijaya légitársaság Jakartából a borneói Pontianakba közlekedő, Boeing 737-500 típusú utasszállító repülőgépe szombaton. Az indonéz haditengerészet közlése szerint megtalálták a gép roncsait, és hadihajókat indítottak a helyszínre, hogy megkezdjék a mentési munkálatokat – írja a Hvg.hu az MTI híre alapján.

Fotó: Getty Images

A gépen 62 ember tartózkodott. A légi irányítók négy perccel a fővárosból való felszállás után vesztették el a kapcsolatot az utasszállítóval. A járatokat figyelő Flightradar24 nevű portál szerint a gép egy perc alatt 10 ezer lábnyit süllyedt. Sajtóhírek szerint a gép roncsaira először halászok hívták fel a figyelmet a portál szemléje szerint.

A Sriwijaya légitársaság vezetője újságíróknak azt mondta, az eltűnt gép jó műszaki állapotban volt. A járat a menetrendhez képest 30 perces késéssel tudott csak felszállni a heves esőzés miatt.

Indonéziában gyakran fordulnak elő tragikus közlekedési balesetek. 2018 októberében 189 ember halt meg, amikor nem sokkal a felszállás után a tengerbe zuhant a Lion Air indonéz légitársaság Jakartából Bangka szigetre tartó Boeing 737 MAX 8 típusú utasszállító gépe.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Neked Ajánljuk