„A megszállók kegyetlenül bánnak a civilekkel” – állítja az ENSZ felmérés – Mandiner

A szervezet Emberi Jogi Missziójának vezetője szerint számos esetben nyert bizonyítást, hogy az oroszok megsértik a hadifoglyok jogait és embertelen körülmények között tartják őket.

Az ENSZ Ukrajnai Emberi Jogi Monitoring Missziójának adatai szerint az orosz invázió kezdete óta a megszállók Ukrajnában több mint 5700 civilt öltek meg, a sebesültek száma megközelíti 8300-at – számolt be a Kárpáti Igaz Szó

A portálon azt írják: a misszió több mint 14 ezer olyan esetet tárt fel és tekint bizonyítottnak, melyek során civilek esetek a harci cselekmények áldozatául. A halottak száma 5767, a sebesülteké 8292.

Többször közöltük, hogy a valós számok, minden bizonnyal, ennél jóval nagyobbak”

– jelentette ki Matilda Bogner. Az ENSZ Ukrajnai Emberi Jogi Monitoring Missziójának vezetője hozzátette: megerősítést nyert, hogy különféle fegyveres csoportok február 24-e óta a megszállt területeken legalább 416 személyt fogtak el, közülük 16-ot holtan találták, 166-ot kiszabadítottak, a többiek sorsa ismeretlen.

A misszióvezető rámutatott, számos esetben nyert bizonyítást, hogy az oroszok megsértik a hadifoglyok jogait, embertelen körülmények között tartják őket, sokuk szenved fertőző betegségekben.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Neked Ajánljuk