A kínaiakat és a kazahokat menekítik Ukrajnából – tudnak valamit arról, mit tervez Putyin? – Menedzsment Fórum

Az ország haladéktalan elhagyására szólitott fel a kijevi kínai nagykövetség, vallási vita fajult mészárlássá Belgorodban. Reggeli háborús hírösszefoglaló.

 • Legalább 11-en meghaltak és 15-en megsebesültek, amikor egy belgorodi katonai bázison tüzet nyitott két katona a társaira. Az orosz források terrortámadásnak minősítették az esetet, és azt közölték, hogy a két támadó az egyik volt szovjet tagköztársaságból származott, és életét vesztette a tűzharcban.
  Egy orosz híroldal szerint a lövöldözés tegnap délelőtt 10 óra környékén kezdődött, egy lőgyakorlat közben. A két támadó feltehetően önkéntesként jelentkezett az orosz hadseregbe, kiképzésük során pedig a részleges mozgósítás során besorozott oroszokkal gyakorlatozott együtt.
  Az ukrán elnök egyik tanácsadójának értesülései szerint a tüzet nyitó fegyveresek tádzsikok voltak, és a lövöldözés egy vallási különbségeken kialakult szóváltás végén kezdődött.
  Belgorodban egyébként kigyulladt egy üzemanyagraktár is, ezt „tüzérségi lövedékek becsapódása” okozta a helyi kormányzó szerint, de azt nem árulta el, honnan érkeztek ezek a lövedékek.
 • Kína tegnap felszólította Ukrajnában tartózkodó állampolgárait, hogy hagyják el az országot „a súlyos biztonsági helyzet” miatt. Az evaukálásban a kijevi kínai nagykövetség is segítséget nyújt, az Ukrajnában tartózkodó kínaiakat arra szólították fel, hogy haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a nagykövetséggel, azokat pedig, akik magánúton hagyják el az országot, arra kérték, hogy ezt jelezzék a diplomáciai képviseletnek.
  Hasonló hírek érkeztek Kazahsztán és Egyiptom vonatkozásában, ez a két ország is Ukrajna elhagyására szólította fel állampolgárait, Kazahsztán a nagykövetségét is evakuálja.
 • Újabb támadásokat intézett Oroszország az ukrán energiainfrastruktúra ellen. A jelentések szerint a rakéták és drónok újabb hulláma egy Kijev környéki „fontos energiaügyi létesítményen” megrongálásán kívül nem okozott jelentős károkat.
 • Franciaország 2 ezer ukrán katona francia területen történő kiképzését vállalja. Az ukrán katonák „több hétig” francia egységek kötelékében fognak gyakorlatozni a francia hadügyminiszter tájékoztatása szerint. Párizs Crotale légvédelmi rendszerek Ukrajnába szállításáról is döntött, de arról nem adtak ki tájékoztatást, hogy hány ilyet adnak át az ukrán haderőnek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

Neked Ajánljuk