A határidő lejárta előtt összeomlott a népszámlálás honlapja, szerdáig meghosszabbítják a határidőt – 24.hu

Október 16-án, éjfélkor zárul a népszámlálás online szakasza, eddig lehet kitölteni a népszámlálási kérdőívet az interneten. A jelek szerint azonban sokan az utolsó pillanatokra hagyták a kitöltést, és ezt az oldal nem bírta el: több olvasónk is jelezte, hogy nem működik az oldal. És valóban, a nepszamlalas2022.hu oldalon az alábbi szöveg fogadja a látogatót:

Tisztelt Adatszolgáltatónk!

Tájékoztatjuk, hogy a népszámlálás weboldala technikai okok miatt átmenetileg nem érhető el. A hiba elhárításán dolgozunk.

A népszámlálási kérdőív a belepes.nepszamlalas2022.hu címen tölthető ki.

Megértését és türelmét köszönjük!

Az oldal már vasárnap este 19 óra után sem működött, és cikkünk írásakor sincs változás. Arról egyelőre nem olvasható tájékoztatás az oldalon, sem pedig a Központi Statisztikai Hivatal Facebook-oldalán, hogy a kiesés miatt kapnak-e haladékot azok, akik most önhibájukon kívül nem tudják kitölteni a kérdőívet.

Frissítünk!

Este 22 órakor a KSH a szerkesztőségünknek küldött emailben írta, hogy meghosszabbítják a határidőt: „A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra. A nagy érdeklődésre tekintettel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerda 10.00 óráig meghosszabbítja a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát.”

Neked Ajánljuk