A barátja végezhetett Gabby Petitóval – 444.hu

Megoldódni látszik Gabby Petito, az augusztusban eltűnt, szeptemberben holtan talált 22 éves utiblogger gyilkosságának rejtélye. Az FBI tájékoztatása szerint barátja, az időközben szintén elhunyt Brian Laundry egy naplóbejegyzésében “vállalta a felelősséget” a gyilkosságért.

Gabby Petito, a háttérben Brian Laundrieval a furgonos nomád kalandjuk indulásakor készített videóban.


Fotó:

Screenshot via Van Life / Youtube


Laundrie holttestét 2021. október 20-án találták meg egy otthonához közeli mocsárban Floridában. A 23 éves férfi akkor tűnt el otthonából, amikor szeptemberben Wyomingban, az ország másik végében megtalálták Petito megfojtott holttestét. Az FBI tájékoztatása szerint Laundrie fegyverrel öngyilkosságot követett el,

Laundrie és Petito története hónapokig tartotta izgalomban a közvéleményt, a lány eltűnése után internetes nyomozók sora próbálta megfejteni a történteket.

Laundrie és Petito az utóbbi fehér kisbuszával indult útnak Floridából körbeutazni az országot, kalandjaikat az Instagramon dokumentálták.

Augusztusra azonban már igen feszültté vált a viszonyuk, egyszer még a rendőrséget is ráhívták a veszekedő párra. Mivel akkor mindketten azt mondták, hogy csak kimerültek és azért vitatkoznak, a rendőrök végül nem intézkedtek ellenük, csak annyit intéztek el, hogy azt az estét a pár külön töltse.

Mígnem aztán Petitónak nyoma veszett. Szeptemberben Laundrie a lány furgonjával, de Petito nélkül tért haza Floridába, ahol teljesen elzárkózott a külvilágtól. Még Petito szüleivel se volt hajlandó beszélni, miközben a lány felkutatására komoly hajsza indult. Végül Petito holttestének megtalálásakor Laundrie-nak is nyoma veszett, őt is egy hónapon át keresték, mígnem megtalálták egy a víz alól frissen felszabadult mocsaras területen egy floridai vadrezervátumban.

Az FBI mostani tájékoztatása szerint Laundrie a gyilkosság után még napokig küldözgetett szöveges üzeneteket a saját és Petito telefonjáról, azt a látszatot keltve, mintha kapcsolatban volnának. (Via BBC)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Neked Ajánljuk