78 évesen meghalt a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt Robert Durst – 444.hu

A kaliforniai Stocktonban 78 évesen fogolyként halt meg Robert A. Durst, egy New York-i ingatlandinasztia sarja, akit ősszel gyilkosságért ítéltek életfogytiglanra.

Robert Durst a Los Angeles-i bíróságon, ahol életfogytiglani börtönre ítélték Susan Berman meggyilkolásáért 2021. október 14-én.


Fotó:
Myung J. Chun/Pool/Getty Images via AFP

Az ügyvédje, Chip Lewis megerősítette a halálhírt. Robert Durstöt vizsgálatra vitték a San Joaquin-kórházba, ahol leállt a szíve, és nem tudták újraéleszteni. Durst az őszi ítélethirdetés után nem sokkal elkapta a koronavírust, és rövid időre lélegeztetőgépre is tették. Az ügyvéd szerint a vírus számos már meglévő egészségügyi problémát súlyosbított.

A világ az HBO The Jinx című, izgalmas és fordulatos dokumentumfilm-sorozatával ismerhette meg a férfit, akinek a sorozat is lett a veszte, a legendássá vált zárójelenetben ugyanis Durst az interjú után kimegy a vécére, de még rajta van a mikrofon, és ekkor ezt motyogja maga elé:

„Mi a francot is csináltam? Hát persze, hogy megöltem mindannyiukat.”

Robert Durst interjút ad a The Jinx című dokumentumfilm-sorozatban

Az öröklött ingatlanvagyona miatt dollármilliomost Susan Berman meggyilkolásában találták bűnösnek. Durst az akkor 55 éves egykori bizalmasát a vád szerint azért gyilkolta meg 2000-ben, hogy az ne beszélhessen a rendőrökkel Durst feleségének eltűnéséről. (New York Times)

Neked Ajánljuk