24 kilométeres katicafelhő zavarta meg a San Diegó-i meteorológusokat – Index

„Az esztétikus megjelenés javítása érdekében” katonai csapatok fogják lefesteni a Mexikó határainál felhúzott határvédelmi fal egy részét, írja a Daily Mail. A lap egy e-mailre hivatkozik, amit a washingtoni Honvédelmi Minisztérium küldött a Kongresszusnak.

Ugyan nem tudni, milyen színű lesz az érintett falszakasz, de a minisztérium elmondása szerint „előnyre tehetnek szert” a festéssel, ami jelentheti a kinézet egységesítését is. A különböző határszakaszokon ugyanis más és más a fal kialakítása, a legtöbb helyen rozsdás vagy rozsdamentes acélcölöpök várják a zöldhatárnál a bevándorlókat.

Az egységes kinézet mellett fontos szempont a minisztérium számára az is, hogy a migránsok ne tudják álcázni magukat, így a festés ezeket a „taktikákat” is kivédené az e-mail szerint.

Lehet, hogy a javaslat egészen a legfelsőbb szintről érkezett, ugyanis a Washington Post szerint maga Donald Trump amerikai elnök javasolta a honvédelmi minisztérium munkatársainak, hogy fessék teljesen feketére a mexikói határfalat. A sivatagias napsütésben ugyanis a fal cölöpjei olyannyira felforrósodnának, hogy a bevándorlók nem tudnának felmászni rájuk.

Trump ellenzéke már bírálja is a javaslatot: Dick Durbin demokrata szenátor azt tweetelte, a falfestés csak „szégyentelen visszaélés” az adófizetők pénzével.

Neked Ajánljuk