Vizsgálja az NMHH a műsort, amiben Balázs és Vadon Jani megalázó helyzetbe hozott egy gyereket – Telex

„A Hatóság állampolgári bejelentés alapján, hatósági ellenőrzés keretében már vizsgálja a műsorszámot. A hatósági ellenőrzés jelenleg folyamatban van, amennyiben ennek eredményeként jogsértés merül fel, a Médiatanács eljárást indít és dönt az alkalmazandó jogkövetkezményről”

– írta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Blikknek. A lap azután érdeklődött, hogy az RTL Klub műsorvezetője, Vadon Jani a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban hozott megalázó helyzetbe egy gyereket a viccelődésével. Az NMHH-hoz több bejelentés is érkezett a műsor miatt.

A 10-12 év körüli, Pedro nevű fiú leveleket szállít a műsor szereplőinek. Vadon a keddi epizódban kérdéseket tett fel neki, amelyekre ő rendre a „Sí, senor”, azaz az „Igen, uram!” választ adta, valószínűleg előre lebeszélve, hogy mindenre ezt válaszolja. A jelenet akkor kezdett nehezen vállalhatóvá válni, amikor Vadon arról kérdezte a magyarul nem tudó fiút, hogy „Tudja-e, hogy ő az igazi apja?”, „Szereti-e az édességet?” és hogy „Tisztában van-e vele, hogy ha még tíz éven keresztül fánkot zabál, ahogy eddig, akkor kamaszként elhízott lesz?”. A kérdések közben Vadon műsorvezetőtársa, Sebestyén Balázs a háttérben nevetett, majd hozzátette: „Szegény, abuzáltuk”.

A történtek miatt kérdéseket is küldtünk az RTL-nek, válaszukban a szerda esti műsorukra hívták fel a figyelmünket. Vadon Jani élő adásban reagált a felháborodást kiváltó jelenetre. Magára vállalta a történteket, és többször bocsánatot kért a viccelődésért.

„A tegnapi műsorban volt egy jelenet, amit egy általunk Pedrónak nevezett kisfiúval együtt játszottunk el, és azt szeretném mondani, hogy mindenkitől elnézést kérek, akit megbántottam ezzel a jelenettel. Nem ez volt a célom, ironizálni szerettem volna, sajnálom, hogy ha nem jött át, elnézést, tanultam belőle…. Ne próbálják meg eladni a cikkeket Balázs nevével, mert én vagyok a felelős, és elnézést kérek érte. Tudom, hogy így utólag ez már egy picit eső után köpönyeg, de ennél többet nem tehetek. Tényleg tanultam belőle, nem fog többet előfordulni, igyekszem” – mondta.

Neked Ajánljuk