Végre fény derült a titokra, mi tette tönkre örökre Törőcsik Mari és Pécsi Ildikó barátságát – Borsonline

Sajnos már egyik felet sem lehet megkérdezni arról, valójában mi vezetett ahhoz, hogy barátságuk szinte egyik pillanatról a másikra megromlott, megszakadt. Pécsi Ildikó példaképének tartotta Törőcsik Marit, időnként össze is jártak, jóban voltak – egy darabig. Aztán valami történt. 

Pécsi Ildikó és Törőcsik Mari
A két színészlegenda kapcsolata látványosan megromlott  Fotó: Bors

A titkot Pécsi fogadott fia, L. Péterfi Csaba edte fel, aki a művésznő levelei és naplóbejegyzései alapján adta ki a Pécsi Ildikó: Úgy, ahogy volt című könyvet. Ebben esik szó a viszályról is. Mint kiderül, mindennek a gyökere Pécsi Ildikó döntése volt, miszerint 1994-ben MSZP-s országgyűlési képviselő lett.

– Arra fel voltam készülve, hogy a politikai ellenfeleim megtesznek majd mindent annak érdekében, hogy ne sikerüljön megvalósítani a tervemet, de arra nem számítottam, hogy a szakma egy része is ellenem fordul majd. Hogy egyszerűen megtagadnak. Voltak, akikkel nem foglalkoztam, de volt olyan is, akit korábban igen nagyra tartottam, és nem értettem, miért lettem az ellensége, vagy ellenfele. Az egyik ilyen személy Törőcsik Mari volt – olvasható az írás Blikk által idézett részében, mely szerint innentől Törőcsik Mari számára nem létezett Pécsi Ildikó.

– Sosem tudtam meg az okát, miért haragítottam magamra, mert nem volt hajlandó még csak beszélni se velem. Egyszer szerettem volna tisztázni vele, mi történt, ezért felhívtam telefonon, találkozót kértem tőle, de ő csak annyit válaszolt, nekünk nincsen miről beszéljünk egymással, és rám vágta a telefont.

Törőcsik miatt nem lehetett a Nemzet Színésze

Pécsi Ildikó úgy vélte, Törőcsik Mari keze lehetett a dologban, hogy nem választották be a Nemzet Színészei közé, ehhez ugyanis a tagok egyhangú döntése szükséges.

– Nem lehettem a Nemzet Színésze. 

Tudomásom szerint számtalan alkalommal ott voltam a jelöltek között, de a végső döntés mindig egy személyen múlt, aki kimondta, ameddig ő él, én soha nem kapom meg ezt az elismerést.

 A szavazások után a pályatársaim közül többen felhívtak és az elnézésem kérték, hogy nem én leszek a következő Nemzet Színésze. Sőt, előfordult, hogy maga a díjazott hívott fel és kért elnézést. Én mindig mosolyogva megköszöntem, és megnyugtattam, hogy a legjobb helyre került – olvasható Pécsi vallomása a könyvben.

Neked Ajánljuk