Újabb részletek Jean-Paul Belmondo haláláról – Infostart.hu

Hétfőn, 88 éves korában meghalt a francia színészlegenda, Jean-Paul Belmondo. Párizsi otthona előtt azóta is sorra jelennek meg a tisztelői, akik főként virágokkal érkeznek, hogy leróják a kegyeletüket.

Király Levente, az MTVA kiemelt szerkesztője két éve személyesen is megismerhette Belmondót, és még az utóbbi időszakban is tartotta vele a kapcsolatot a színész ügyvédjén, Michel Godesten keresztül.

“Jean-Paul Belmondo szerettei körében, végelgyengülésben vesztette életét. Nem voltak fájdalmai, nem szenvedett, egyszerűen csak elaludt” – mondta a Blikknek Király, aki a napokban pár szót váltott Belmondo ügyvédjével is.

“Bár lesújtotta a családot a hír, nem érte őket váratlanul, fel voltak készülve a legrosszabbra. Jean-Paul az elmúlt másfél évben már nagyon beteg volt, és az utóbbi másfél hónapban már a szokottnál is fáradékonyabb, gyengébb volt, illetve a mindig híres jókedve is kezdte elhagyni. Mondhatjuk azt, hogy készült az elmúlásra” – mesélte a tévés, akinek Ennio Morricone életéről írt könyvéhez Jean-Paul Belmondo írt ajánlást.

Belmondo az utóbbi egy évet már a lakásában bezárva töltötte a Brigitte Bardot-tól kapott kutyájával, Coraillal, és bár amikor az ideje és az állapota megengedte, súlyzózással próbálta fitten tartani magát, egy ideje mintha megváltozott volna.

2019 szeptemberében meghalt nagyon jó kollégája és barátja, Charles Gérard, ami nagyon megviselte őt lelkileg. Aztán, amikor idén januárban, 90 éves korában koronavírusban elhunyt Rémy Julienne, a legenda másik jó barátja és korábbi kaszkadőre is, Belmondo már nem volt olyan állapotban, hogy el tudjon menni a temetésére. Az ügyvédje szerint azt látta, hogy sorra elmennek mellőle a kortársai, és mintha érezte volna, hogy hamarosan ő lesz a következő a sorban. A pénteki temetésen Franciaország állami gyászszertartáson búcsúztatja el Belmondót.

Nyitókép: Sylvain Lefevre/Getty Images

Neked Ajánljuk