“Ott volt benne az érzés, hogy neki korábban lesz dolga a halállal” – interjúban beszélnek az AWS tagjai Siklósi Örsről – hvg.hu

A fiatalon elhunyt Siklósi Örs zenekara, az AWS az énekes-dalszerző halála óta először beszélt a nyilvánosság előtt egy nemrég megjelent interjúban.

Az AWS tagjai (Brucker Bence – gitár, Kökényes Dániel – gitár, Veress Áron – dobok, Schiszler Soma – basszusgitár) a zenekar a Youtube-csatornáján megjelent interjúban részletesen meséltek Siklósi Örs küzdelméről, illetve arról, hogy ők csapatként hogyan élték meg a fiatal énekes halálát. Elmondták, hogy kezdetben mindannyian kicsit bezártak, de végig bizakodóak voltak, meg sem fordult a fejükben a legrosszabb forgatókönyv. A zenészek szerint Siklósi Örs életvidám és bizakodó volt, a terveiről, a zenekar jövőjéről beszélt nekik kevesebb, mint egy éve.

“Volt pár életmentő műtétje, és ezekben a pillanatokban is, amikor kitolták a műtőből, az volt az első gondolata, hogy mi lehet velünk, mi ezt hogyan éljük meg” – mondták a zenekar tagjai, és hozzátették, a dalszövegek utólag, a történtek fényében újraolvasva teljesen új értelmet nyernek.

“Ez nem egy tudatos dolog, amit az ember megfogalmaz magában, hanem egy érzés, ami elkíséri őt az életében […], hogy neki korábban lesz dolga a halállal, mint más embereknek. Egészen biztos vagyok benne, hogy ezek a dalszövegek, meg régi versei az Örsnek erre reflektálnak, még ha ő ezt abban a pillanatban nem is tudta.”

Az interjúban az AWS tagjai beszéltek arról is, hogyan dolgozzák fel egymás segítségével a történteket, illetve arról, hogy Siklósi Örs családja is támogatja őket a folytatásban. A beszélgetésből kiderült, hogy az énekes akaraterejének köszönhetően még a betegsége alatt is született három új AWS-dal, amiből egy még idén nyáron, a Budapest Parkban megrendezett emlékest előtt megjelenik.

“Ez a koncert olyan, amiből mi és a barátaink is ki tudják venni a részünket, és ami segíti a feldolgozás folyamatát. Örs teljes életművének tudunk emléket állítani, nem csak mi, a szűk baráti társasága, hanem azok is, akikkel koncerteken találkozott. Szerettük volna, hogy nekik is legyen lehetőségük méltóképp elbúcsúzni Örstől.”

Siklósi Örs szeptember 4-én lett volna 30 éves – egy nappal később, szeptember 5-én a Budapest Parkban számos vendéggel, harminc dalos műsorral készül az AWS. Az esten befolyt profitból Örs családja létrehozza a Siklósi Örs Alapítványt, ami többek között összegyűjti és kiadja Örs még meg nem jelent verseit és dalait, illetve vállalja egy zenei tábor megszervezését, amelyet még az énekes-dalszerző álmodott meg. A család úgy tervezi, hogy ezen túl évente pályázatot írnak majd ki, ahol kezdő zenekarok igényelhetnek támogatást karrierjük beindításához.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Neked Ajánljuk