Oszvald Marika lelke sérült a szombati autóbalesetben – Bors

Barátságuk mélységét jellemzi, hogy a Kossuth-díjas színésznő komódjában lapul Peller Károly gatyája. De még ő sem zavarhatja Marikát a balesete után.

Barátságuk mélységét jellemzi, hogy a Kossuth-díjas színésznő komódjában lapul Peller Károly gatyája. De még ő sem zavarhatja Marikát a balesete után.

Együtt léptek fel Kiskörén szombaton, majd két külön irányba mentek tovább. Oszvald Marika a Balaton északi partjára, Aszófőre indult. Az M0-s autóúton haladt, amikor hátulról belerohantak. A halálra rémült művésznőt mentő vitte kórházba, de mivel szerencsére fizikálisan semmi baja nem lett, a lánya haza is vihette. Azóta otthonában lábadozik, ott azonban hiába kerestük.

Peller Károllyal léptek fel együtt, de a baleset azután történt, hogy szétváltak, mert más-más színpad várta őket © Fejér Bálint

– Pihennie kell, ezért fel sem veszi a telefonját – mesélte a Borsnak Peller Károly. – Együtt léptünk fel, de utána szétváltunk, más-más helyen folytattuk a munkát. Én mentem tovább a menedzserünkkel, őt hívta Ma­rika. Megállt bennem az ütő, nagyon megijedtünk. Mondta, hogy balesete volt, de nem beszélt sokat, közölte, hogy leteszi a telefont. Persze később be­széltünk, megnyugtatott, hogy nincs semmi baja. Nyugalmat kért, hát én sem akarom zavarni, ezért azóta SMS-ben kommu­nikálunk. Úgy viszont folyamatosan.

A művésznő a Borsnak is szöveges üzenetben válaszolt.

„Köszönöm szépen, jól va­gyok! Csak most fellépéseket még nem tudok vállalni, amíg el nem múlik ez a ≫fájás≪. Nagyon köszönöm az érdeklődést!”

Marika SMS-ben beszélget Peller Károllyal © MTI

Szerencsére a „fájás” a lelki megrázkódtatásra utal, így a művésznő menedzsere joggal bizakodó.

– Megijedt, kicsit pihen, de jól van – mondta lapunknak Görgényi Tibor. – Semmi olyan nem történt, ami nagy bajt jelentene. Nyilván egy ütközésnek azért vannak velejárói, de minden rendben van. A nulláson autózott, amikor hátulról belerohantak. Marika rengeteget vezet, és nem vagánykodik. De ilyen az élet, a baleset benne van a pakliban, ha autóba ülsz. Az egyik fellépésről tartott a másikra, Kisköréről Aszófőre, ami szép, háromszáz kilométeres út. Megtörtént a baj, onnan mentő vitte kivizsgálásra, de kiengedték, a lánya vitte haza. Most otthon van, nyilván ez stresszes helyzet volt, bárki megijedne. Néhány nap, és rendbe jön.

Úszógatya a szekrényben

Oszvald Marika és Peller Károly annyira jó barátok, hogy a színésznek még gatyája is van a szubrett házában.

– Ezen még én is nevettem, amikor megtaláltam az úszógatyámat a szekrényében – meséli Karcsi.

© Czerkl Gábor

– Néhány hete fellépésre mentünk, beugrottam érte, és hamarabb értem oda. Főzött ebédet, és kérdezte: nem megyünk a medencébe? Nem hoztam fürdőnadrágot. Marika beküldött, hogy nézzem meg a szekrényben, ott van egy pár. Megnéztem, és ott volt az enyém. Valamikor, néhány éve otthagyhattam. Nagyon nevettem! Így tudtunk medencézni fellépés előtt.

Neked Ajánljuk