Oszkó Péter: Belém nyilallt, hogy úristen, én vagyok a pénzügyminiszter – Portfolio

Már meghallgatható az Első Yard második évadjának nyitóepizódja, mely Oszkó Péterről. A műsor elérhető a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten vagy itt, a cikkbe illesztett lejátszóban.

A ma kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó Oszkó egészen gyors karriert tudhat magáénak: még diplomázás előtt elkezdett dolgozni a KPMG-nél, néhány év múlva egy ügyvédi irodánál saját adótanácsadói csapata volt, 31 évesen partnerként csatlakozott a Deloitte-hoz, ahol 34 évesen nevezték ki a teljes hazai iroda vezetőjének.

36 évesen vált a Bajnai-kormány pénzügyminiszterévé, majd pedig jött a kockázati tőkebefektetés, ahol előbb az OTP-hez tartozó Portfoliont vezette, majd pedig 2014-ben saját céget alapított OXO Labs néven.

Oszkó karrierjén túl, a műsorban szó volt korai közéleti aktivizmusáról, arról, hogy mit gondol pályájának gyors felfutásáról, szóba került, hogy milyen dinamikáknak köszönhetően lett kormánytag 2009-ben, s a közszolgálattal töltött év után, miért a kockázati tőkebefektetés területén folytatta.

A műsor meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast felületen, valamint itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is:

Mi az az Első Yard?

Az Első Yard testvérlapunk, a Pénzcentrum podcast sorozata. Olyan magyarokról szól, akik maradandót alkottak az üzleti életben. Minden részben egy vállalkozó, befektető vagy vállalati szakember karrierjét dolgozza fel.

Kövesd az Első Yardot a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten vagy bármely nagyobb podcast felületen, hogy ne maradj le az új epizódokról!

Neked Ajánljuk