Összetörte Alain Delont Jean-Paul Belmondo halálának híre – hvg.hu

A legendás színészt pályatársai mellett a francia elnök is elbúcsúztatta.

„Teljesen le vagyok sújtva. Most megpróbálok megkapaszkodni, hogy ne történjem meg velem ugyanez öt óra múlva. Bár nem lenne rossz, ha együtt mennénk el. Az életem része volt, együtt kezdtük a pályánkat hatvan évvel ezelőtt” – mondta Alain Delon a CNews hírtelevízióban azután, hogy értesült jó barátja és pályatársa, a 88 éves Jean-Paul Belmondo haláláról hétfő délután. Bár a két sztárt gyakran riválisokként tartotta számon a sajtó, a karrierjük párhuzamosan alakult, barátságuk pedig legendás hírű volt.

„Összetörtem. Hatvan éve ismertük egymást, hatvan évig dolgoztunk együtt, hatvan évig voltunk egymáshoz közel. Őrülten fáj” – ezt már az Europe 1nek mondta a franciák másik legendás filmszínésze. – „1957-ben, a Légy szép és tartsd a szád! című filmben dolgoztunk először együtt, és attól kezdve sosem vesztettük egymást szem elől. Ő és én, mi vagyunk a francia mozi két ikonja. Nem beszélhetünk az egyikről anélkül, hogy a másik szóba kerülne.”

„Örökre a Káprázatos marad. Jean-Paul Belmondóval egy nemzeti kincs távozik, ragyogó vidámságában és kitörő nevetéseiben. A nagy színészeink közül ő volt az, aki messze elvitte a közönség pálmáját” – írta közleményében Emmanuel Macron államfő.

„Felkavart Jean-Paul halálhíre. Mindig is, mint sokunk számára, az életkedv megtestesítője volt és az is marad. Folyton mozgásban marad a szívemben és az emlékezetemben” – idézte Claudia Cardinale filmszínésznőt az AFP hírügynökség.

„Hiányozni fogsz. Nagyon fogsz nekünk hiányozni. Köszönet, Jean-Paul” – írta az Oscar-díjas Jean Dujardin a példaképének tekintett Belmondóról az Instagramon.

A cannes-i és a velencei filmfesztivál is megemlékezett a „nagyvonalú színészről és az emblematikus sztárról”.

Meghalt Jean-Paul Belmondo

Nyolcvannyolc éves korában meghalt Jean-Paul Belmondo – közölte a világhírű francia színész ügyvédje az AFP francia hírügynökséggel. A francia mozi kultikus alakja mintegy száz filmben játszott, és több mint 40 színházi szerepben volt látható.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Neked Ajánljuk