„Olyan író nincs is!” – valóságshow-szereplő Weöres Sándorról (videó) (videó) – Mandiner

Lengyel Ferenc Jászai Mari-díjas színművész leült beszélgetni „VV Mercivel”; kíváncsi volt, mi mozgatja őt, hogyan látja a világot.

Elképesztő jelenetsornak lehettek a szemtanúi a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor nézői. Lengyel Ferenc Jászai Mari-díjas színművész félrehívta az egyik versenyző influenszert, „VV Mercit”, hogy elbeszélgessen vele s megtudja „mi mozgatja őt, hogy látja a világot”.

Az első pár kérdés „bemelegítő” kérdés volt, úgymond. Lengyel megkérdezte „VV Mercit”, hogy milyen tárgyakat szeretett az iskolában, s szokott-e olvasni. A leány bevallotta, hogy „lexikai tudása nincs a topon”, és a kötelező könyvekkel is meggyűlt a baja, nem olvasta őket.

„Odüsszeusz? Iliász?” – próbálkozott a színész, nem sok sikerrel.

„Nem ismerek ilyeneket. Nem az én korosztályom szerintem” – jelentette ki „VV Merci”. Ezután a színművész áttért a magyar irodalomra, ahol szintén nem érte sok sikerélmény. Mentőövként felhozta Weöres Sándor nevét, amelynek kapcsán a leány elképesztő műveltségéről adott tanúbizonyságot: „Vörös Sándor, gatyába’ táncol, felesége bugyiba, kimennek a budiba” – kezdte el a rappet leány a válaszadás során. Kifejtette továbbá, hogy nincsen Weöres Sándor nevű ismert író, csak Vörösmarty Mihály és Petőfi Sándor van.  

„Te kevered” – jelentette ki az egykori villalakó.

Mindez az RTL Klub főműsor-idejében került a TV képernyőkre csütörtök este.

Nyitókép: RTL Klub Képernyőkép

Neked Ajánljuk