Nemcsak Tóth Gabi könnyezett, hanem a tévénéző is – Index.hu

Az előző hétvégén véget ért a TV2 Sztárban sztár leszek! című műsor előválogatója: összeállt a középdöntősök sora, közülük ezen a hétvégén választották ki a mesterek, kikkel folytatják élesben a műsort. Köllő Babett, Tóth Gabi, Pápai Joci és Majoros Péter három-három tehetség útját egyengeti majd az élő show-ban, a többiektől pedig elbúcsúztak.

Szombaton már kiderült, kiket választott Köllő Babett és Majka, vasárnap alakult ki Tóth Gabi és Pápai Joci csapata. Oláh Szandra nevét biztosan megjegyezzük, annyiszor ültették le, állították föl, küldték el, hívták vissza a műsor folyamán. A legutóbbi adás talán rekordot döntött a kisípolt és kikockázott szavak számát illetően, de ennyi valódi emberi gesztust is ritkán látunk televíziós tehetségkutatóban.

A második középdöntő elején mindenki elmondta, hogyan érezte magát előző nap. „Romokban vagyok” – mondta Pápai Joci, akit az viselt meg, hogy életek, sorsok felett kell dönteniük. „Tegnap megjártam a poklot, nagyon kemény volt” – mondta Köllő Babett is, aki hálás volt, hogy Pápai Joci és Tóth Gabi is megmentette két emberét.

Ez, amilyen jól hangzik, annyi bonyodalmat okozott a későbbiekben, Tóth Gabi ugyanis eleve úgy indult, hogy két ember már ült a három széken, Pápai Joci pedig úgy, hogy már volt négy embere (kettőt Tóth Gabitól „rabolt” az este folyamán), így egyikőjüket kapásból el kellett küldenie.

Tóth Gabi csapata

Tóth Gabi három székén tehát már a kezdetekkor ott ült Fedor Kyra és Oláh Szandra. „Jó szórakozást, jó szorongást!” – bocsájtotta a műsort útjára Till Attila, a várakozó versenyzők pedig egymást kérdezgették: Jól látom, hogy két szék már foglalt?

Elsőként a barna Oláh Vivien érkezett szőkén, egy „tűzről pattant székely lány”, aki máris elfoglalta a harmadik széket, olyan dögös volt Tóth Gabi szerint a kisugárzása. „Most menjünk haza?” – hallatszott a váróból a versenyzők aggódása, akik a következő percekben pedig azon izgultak, hogy „nagyon szórta ki a Gabi” a versenyzőket, egy csokorra való jelöltet a tévénézők is csak néhány pillanatra láttak, mielőtt közölték velük, hogy ez egy utánozós műsor, és ez ide kevés lesz.

Ezek után jött Gőghová Tímea, aki arról volt eddig nevezetes, hogy Tóth Gabi konkrétan ráfeküdt a színpadon, miután elénekelte Axl Rose egyik dalát, annyira a hatása alá került. Ezúttal az Éj királynőjeként jelent meg, és a Bosszúáriát úgy adta elő, hogy Majka csak ennyit mondott: azt a büdös (sípszó), Köllő Babett pedig közölte, hogy Tímea olyan tehetséges, hogy ő felmond. „A cigánytelepeken nem ezen nőttünk fel” – nevetett Pápai Joci, majd a mesterek segítségét kérte, kit állítson föl: Fedor Kyra lett a kieső.

Gadó Anitát nem hagyta Tilla kétségek között afelől, hogy a harc kellős közepébe érkezik, de az amazonnak öltözött lányt biztosította, hogy ő is pokolian erős versenyző. Anita Beyoncéként ugrált, táncolt és énekelt anélkül, hogy közben elfogyott volna a levegője, ami a férfi mesterek szerint melós volt és szexi, a női zsűritagok szerint viszont melós volt, de nem szexi, Tóth Gabinak hiányzott a kisugárzás. Anita jobbra el, Pápai Joci viszont kétségbeesve visszahívta és leültette a harmadik székére.

Botka Dominik volt az este során az egyik olyan versenyző, akinek az emberi története annyira megérintette az előválogatón Pápai Jocit, hogy sírt. A kedves, nagyon szerethető fiú a családjának akart segíteni azzal, hogy eljött a műsorba, és bár mindig kérdés, hogy mit nézzenek a bírálók, a sztorit vagy a teljesítményt, néha nehéz érzelmektől mentesen dönteni.

Dominik ezúttal vörös hajjal, Ed Sheeranként jött be, és bár Köllő Babett és Tóth Gabi is elérzékenyült, és úgy látták, hogy egyedi és fantasztikus a hangja, végül úgy döntöttek, még „olyan kis esetlen” a nagyobb megmérettetéshez. Dominikot aztán Tilla vette „kezelésbe”, megígértette vele, hogy visszajön.

Hátravolt még Szirtes Dávid, az utcazenész fiú, akinek a rekedtes hangjától egyként ájult el mindegyik mester, és úgy vélték, igazi sztáralkat, de ahhoz, hogy leüljön, valakit föl kellett állítani. Tilla sejtette, hogy ez nem lesz könnyű szülés, ezért le is dőlt a színfalak mögött, ám hamarosan felszállt a füst: Oláh Viviennek kellett távoznia.

De akiért Tóth Gabi még ennél is jobban rajongott, az Jósa Tamás volt, aki biztosra ment, és leendő mesterének Def Lappard-nótát hozott. Tóth Gabit saját elmondása szerint nem lehet már holmi karakteres rocker srácokkal meghatni, de benne annyi őserő és szeretet van, hogy csak na. És a műsor szerkesztői is jól sakkoztak, mert azzal, hogy ő került a végére, kirobbantotta a második középdöntő legnagyobb veszekedését.

Amikor Tóth Gabi közölte, hogy Jósa Tamás miatt Oláh Szandrának kell távoznia, kitört a balhé. Azonkívül, hogy a kiesésre ítélt lány kvázi összeomlott, Majka közölte, hogy hazamegy vele ő is. „Hülye vagy te? Esküszöm, itt hagylak titeket!” – mondta Tóth Gabinak, és még azt is mondta, hogy ha van valaki, aki (sípszó) (sípszó) (sípszó), akkor az ez a lány.

Ekkor Pápai Joci felállt és visszahívta Szandrát, mert nem tudott volna aludni, ha most őt kiengedi az ajtón. Szandra lelkét még mindig Tilla ápolta, és megígértette vele, hogy kibírja még egy kicsit, hogy leül, azzal a tudattal, hogy esetleg újra fel kell állnia. (Spoiler: nem kellett felállnia.)

Tóth Gabi ezek után megköszönte Majkának, hogy megcsinálta a hangulatot, és hogy nincs lehetősége megélni, hogy milyen jó csapata lett. Majoros Péter ekkor bocsánatot kért tőle, azt mondta, nem akarta megbántani, a hármasba került versenyzőknek pedig szurkol. És a műsor legszívszorítóbb pillanatai még csak ezután következtek.

Tóth Gabi csapata tehát a következő versenyzőkből áll:

  • Gőghová Tímea
  • Szirtes Dávid
  • Jósa Tamás

Pápai Joci csapata

A negyedik, és egyben utolsó mester középdöntős válogatója tehát eleve úgy indult, hogy négy lány állt a színpadon: a most megmentett Gadó Anita és Oláh Szandra, valamint az előző adásban „elrabolt” Bányai Noémi és Kiss Emília – utóbbinak sajnos nem jutott szék, de már így is full house volt a kezdésnél.

Az első versenyző, Ádám Botond eldöntötte, hogy rocksztárként megy föl a színpadra, és ez meg is győzte a mestereket: Bányai Noémit elküldték, így ő leülhetett.

Tiba Ingrid a férfi mesterek szerint „extra csaj”, nagyon várták is, de a produkcióját nem találták elég meggyőzőnek, és nem is biciklizett szexin a tűsarkúban – Pápai Joci szerint nagy kockázatot jelentett volna továbbvinni.

Ezután következett a kiesők egy kisebb csoportja, némelyiknél a mesterek azt a kérdést is feltették, hogy a versenyző hogyan juthatott egyáltalán tovább, és Köllő Babett meg is adta választ: biztos rövid ruha volt rajta, utalva arra, hogy Pápai Joci sokszor inkább a kinézet, mintsem a hang alapján döntött. Ezt az érintett a későbbiekben igyekezett cáfolni.

Ekkor értünk el a műsor érzelmi csúcspontjához, és bár egy ilyen műsorban fontos szerkesztési elv, hogy legyenek megható pillanatok, Kökény Dániel történetét tényleg nem lehetett könnyek nélkül nézni. A 17 éves fiút a nagyszülei nevelik, de mivel a nagypapája rokkantnyugdíjas, egyedül a nagymamája tudott eddig pénz keresni, ami nem volt elég arra, hogy ki ne lakoltassák őket az előválogató óta. A fiú így készült a középdöntőre, és ahogy Michael Jackson dalát előadta, még a tévé előtt ülőket is kirázhatta a hideg.

Pápai Joci szerint Dániel fiatal, amatőr és esendő, kevés az idő az élő show-ig és hatalmas a kockázat, de érzelmi alapon döntött, és felállította a kedvéért Ádám Botondot, aki szintén kedves, rokonszenves srác.

Kálóczi Réka következett, a zsűri egyik kedvence: nagy átéléssel, nagy lélekkel énekel, nincs befeszülve, jó fej és nagyon szép az arca. Alicia Keys Empire State of Mind című dalát úgy adta elő, hogy széket kellett kapnia: Tóth Gabi Gadó Anitát állította fel, a két lány sportszerűen megölelte egymást.

Hasonló lendülettel és temperamentummal érkezett Boda Izabella, de nagy energia-belefektetése nem győzte meg a mestereket, így távozni kényszerült.

Hátravolt még Bari László, aki Luciano Pavarottiként lépett elénk: tudja, hogy ez nem az a stílus, ami ide kell, mondta, de ő ezt is nagyon szereti. A mestereket aztán lenyűgözte a hangja, az előadásmódja, az az alázat és szorgalom, amivel a versenyhez állt.

De ekkor dönteni kellett, és Pápai Joci nem tudta, melyik ujját harapja meg. Közös gondolkodás kezdődött a mesterek között arról, hogy a 17 éves Kökény Dániel vajon bírni fogja-e azt a nyomást és terhelést, ami egy ilyen műsorral jár, Pápai Joci pedig felidézte, hogy mennyire megviselte, amikor ő esett ki egy ugyanilyen tehetségkutatóban, de ez kellett ahhoz, hogy aztán még eltökéltebb legyen. Ezért úgy döntött, hogy Dánielt állítja fel Bari Laci kedvéért.

„Kívánom, hogy a zene az életed része legyen, és a hitedet soha ne hagyd el” – mondta neki búcsúzóul.

Pápa Joci csapata a következő versenyzőkből áll:

  • Oláh Szandra
  • Kálóczi Réka
  • Bari László

Összeállt tehát a top 12-es mezőny, jövő héten jön az első élő show. „Mindenki meglepetésekkel készül – mondta végezetül Till Attila –, ígérem, nagyon jó lesz”.

(Borítókép: TV2)

Neked Ajánljuk