Nem engedték be Mohamed Fatima énekesnőt egy belvárosi szórakozóhelyre – hvg.hu

Ráadásul épp az ő dala szólt a Deák téri helyen.

A Fekete Vonat egykori énekese a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy csütörtök este a barátaival volt, amikor meghallották egy helyen, hogy az ő dala szól. A helyre viszont nem engedték be őket.

„Ezúton kérem, hogy a Deák téren lévő helyen tiltassák be az összes Fekete Vonat és Mohamed Fatima zenét! – írja. – Ne hallgassák ezen a helyen a zenémet, és ne alázzanak meg 22 év után!”

Egy másik posztban arra emlékszik vissza, hogy már 8 évesen a c betű díszelgett a nevem mellett, de akkor azt gondolta, ez csak adminisztráció.

„Anyura a cigány barátaim azt mondták, te nem is vagy cigány, mert anyukád magyar, apukád meg egyiptomi. Ez volt csak a saját fajtámtól. Küzdöttem a c betű jóra formálásáért, mert elhitették, hogy úgy kell. Lett a fekete vonat, és tovább ettük a feketelevest kollektív bűnösként. Aztán jöttek a migránsfotók, akik úgy néztek ki, mint én meg a cigánybűnözés. Elfáradtam, a csontjaimig hatol a fájdalom, a folyamatos bizonytalanság. És akkor hogy tervezzek piciket 37 évesen, ha még nekem sincs biztos helyem? 37 év keserű magány” – írta Mohamed Fatima.

Kijelentette ugyanakkor, hogy ez az ő országa is, itt van otthon. Épp ezért fáj neki, hogy itthon és Londonban is migránsnak számít a neve és a kinézete miatt.

Neked Ajánljuk