Na jó, ez már a videojátékos retrohullámtól is durva – Index

Színes foltok több okból kerülhetnek a falakra. Van ugye az “ jelenség, amit a Flórián téren tanulmányozhatunk. A másik, amikor nekiállnak kikísérletezni, hogy milyen is legyen egy ház végleges homlokzata.

Ez utóbbi tök jó dolog, mert ugye, ki tudja előre, hogy mutat majd egy szín a falon. Mégiscsak jobb ezt kéttenyérnyi felületen kipróbálni, mint lefesteni az egész házat, aztán szörnyülködni.

Na de azért, ennek a kísérletezésnek is van határa. Legalábbis egy Urbanista-olvasó eléggé kiborult azon, hogy a Palotanegyedben, a Krúdy utca és a Lőrinc pap tér sarkán egy lakóház falán brainstormingolnak. 

Mint írja: “A házat évtizedek óta próbálja felújítani a lakóközösség, de mind kevesebb sikerrel. Sajnos a 80-as években (a legutóbbi homlokzati felújításkor) a házon még megtalálható arany díszítést mind ellopták így ma már csak sejteni lehet a korábbi grandiózus megjelenését. Ez okozza a mostani problémát is. A kapott támogatásból a ház megtervezte a felújítást és a tervtanács homlokzati színezési javaslata alapján az önkormányzattal is megpróbált dűlőre jutni.”

De úgy tűnik, egyelőre nincs olyan szín, ami minden illetékesnek tetszene. Sőt, a felhozatalból ítélve, még csak az árnyalatok szintjén sincs határozott elképzelés. 

Remélem, azelőtt megtalálják a tökéletes megoldást, mielőtt elfogy a falfelület, mert akkor kénytelenek lesznek a szomszéd házon folytatni.

Neked Ajánljuk