„Még mindig a hatása alatt vagyok” – egy újságcikkből szembesülhetett családja múltjával Gregor Bernadett – ATV

„Még mindig a hatása alatt vagyok” – egy újságcikkből szembesülhetett családja múltjával Gregor Bernadett

A színésznő hálás a sorsnak, hogy teljesebb képet kaphatott a családja anyai ágának múltjáról.

Múltjának egy meghatározó darabját ismerhette meg egy újságcikk alapján Gregor Bernadett – számolt be a Bors.

A Mandiner a közelmúltba írt a Belle-család történetéről. Élettörténetük az Újságmúzeum tulajdonosa, Sal Endre által megvásárolt ötven darab I. világháborús leveléből rajzolódott ki.

A Szegeden megbecsült családból tanárok, zenészek és orvosok kerültek ki. A levelezés szerint Belle Ferenc aggódott besorozott fiaiért: Ferencért és Gézáért. Géza egy gránátlövedék miatt meghalt a fronton, Ferenc azonban túlélte a háborút, de azután is nehéz évek vártak rá: első felesége és gyermeke korán meghalt. A férfi ezután a zenébe temetkezett. Végül azonban újraházasodott, a frigyből pedig négy gyermeke született: egyikük, Erzsébet pedig nem más, mint Gregor Bernadett édesanyja.

A Metropol felkereste a Jászai Mari-díjas színésznőt, aki elárulta, hogy ő maga is csak az Újságmúzeum cikkéből értesült a felmenői közötti levélváltásokról, aminek köszönhetően olyan részletesen ismerhette meg felmenőit, ami keveseknek adatik meg.

„Németországban élő nagybátyám osztotta meg a cikket a közösségi oldalán. Elkezdtem olvasni, az első néhány sor után pedig döbbenten konstatáltam, hogy ez az én családom története. Elképesztő érzés volt szembesülni azzal, mi mindenen mentek keresztül a múltban a felmenőim. Egyszerre volt felemelő és megrázó élmény ilyen mértékben belelátni az életükbe a leveleken keresztül. Napok teltek el azóta, de még mindig a hatása alatt vagyok”

 – mondta a lapnak hálás a sorsnak, hogy teljesebb képet kaphatott a családja anyai ágának múltjáról.

atv.hu

Ajánlom

Neked Ajánljuk