Másik kórházba kellett vinni a 99 éves Fülöp herceget – Index.hu

Tizenhárom napos kezelés után átvitték egy másik kórházba a 99 éves Fülöp herceget, aki február 16-án, szívpanaszokkal került be a VII. Eduárd királyról elnevezett kórházba. Innen március 1-jén, hétfőn fertőzés miatt átszállították a St. Bartholomew’s Hospitalba, hogy ott folytassák a kezelését. 

A Buckingham-palota szóvivője azt mondta, Fülöp herceg szervezete reagál a kezelésre, jól érzi magát, és közölte, hogy a hét végéig még biztosan a klinikán marad. Egyébként az udvari illetékesek hangsúlyozták azt is, hogy a herceget nem a koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni. Ami azt illeti, január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást is – írta az MTI.

Fülöp hercegnek már volt komolyabb szívpanasza, 2011 karácsonyának előestéjén mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából a légierő helikopterével kellett kórházba szállítani. Akkor szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála, és a panasz okát szívkatéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették.

Neked Ajánljuk